Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 11:24
4796 citiri
Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim

Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie, (OPSPI) s-a prezentat, luni dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a dat o declaratie in dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu ca urmare a plangerii facute de catre Vulpescu.

Remus Vulpescu a venit in calitate de martor, neinsotit de catre avocat. El a precizat ca a dat o declaratie in cazul plangerii pe care a depus-o impotriva lui Dan Diaconescu, in urma scandalului legat de privatizarea Oltchim.

"Am mare incredere in rem in aceasta institutie. Sunt convins ca-si face foarte bine treaba si astept rezultate bune pentru noi toti", a precizat Vulpescu, la iesirea din sediul DNA.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul, la inceputul lunii octombrie, in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV si presedinte al PP-DD, a infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului in ce priveste detinerea sumei de 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI, se arata intr-un comunicat Ministerului Economiei.

Activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim SA si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere, mai precizeaza sursa citata.

Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic, insa licitatia a fost anulata dupa ce acesta nu a reusit sa faca dovada detinerii sumei pe care s-a angajat sa o plateasca.

C.S.

Citeste si:
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) discută, miercuri, sesizarea USR privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii...
Comentarii
Grasutul
rank 5
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ma bucur sa aud un pesedist ca are mare incredere in DNA.