Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sebastian Bodu: Dan Diaconescu si-a batut joc de comisia de privatizare si de guvern

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 23:56
3215 citiri
Sebastian Bodu: Dan Diaconescu si-a batut joc de comisia de privatizare si de guvern
Foto:Arhiva

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu considera ca privatizarea Oltchim a fost facuta in pripa si cu un amatorism demn de anii '90, iar Dan Diaconescu a profitat de "incompetenta imposibil de egalat si fara precedent in ultimii 20 de ani" a Guvernului Ponta.

"Procesul de privatizare a fost facut in pripa, conceput pe genunchi si pus in aplicare cu un amatorism demn de inceputul anilor '90. Nu a existat o publicitate corespunzatoare, o evaluare serioasa a companiei, o camera de date si, in aceste conditii, au lipsit cu desavarsire investitorii reali, strategici sau institutionali.

Pe langa aceste lipsuri elementare, cel mai grav a fost ca au lipsit criteriile de eligibilitate minime, care sa filtreze accesul unui ofertant fictiv, interesat de cu totul altceva decat de preluarea reala a companiei. Un astfel de filtru putea fi usor conceput chiar si in situatia economica grava in care se gaseste Oltchim, de exemplu prin conditii de bonitate si experienta ale ofertantilor", arata Sebastian Bodu intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Fostul sef al ANAF mai sustine ca un alt "minus urias" al procesului a fost vanzarea, separat sau impreuna cu pachetul de actiuni, a doua creante apartinand Electrica S.A. si AVAS.

"Astfel ca am avut niste oferte total diferite, imposibil de evaluat si comparat in lipsa unui punctaj, cata vreme fiecare se referea la altceva: doar la pachetul de actiuni, la pachetul de actiuni si la creante sau doar la una din creante", reaminteste Sebastian Bodu.

Totodata, acesta spune ca pentru oricine cu o minima experienta in domeniul privatizarilor si achizitiilor, "era evident ca Dan Diaconescu nu avea acesti bani si nu are nici vreun investitor miraculos in spate".

"Pur si simplu si-a batut joc de comisia de privatizare si de guvernul pe care il conduceti, profitand de incompetenta imposibil de egalat si fara precedent in ultimii douazeci de ani a celor care au gestionat procesul, in direct la televiziuni", se mai arata in comunicatul europarlamentarului democrat-liberal.

Inainte de a incheia, Sebastian Bodu subliniaza confuzia pe care a facut-o guvernul atunci cand a vorbit despre transparenta privatizarii Oltchim.

"Domnule Victor Ponta: transparenta nu inseamna transmisie live, cu dl. Remus Vulpescu pe post de MC, ci transparenta conditiilor de participare, a punctajului acordat participantilor, a ofertelor si, bineinteles, a desemnarii castigatorului pe baza acestui punctaj(...)

Solicit in mod public primului ministru, Victor Ponta, sa isi asume responsabilitatea esecului procesului de privatizare a Oltchim", afirma Sebastian Bodu, adaugand ca "crcul inceput de Dan Diaconescu era previzibil pentru oricine, mai putin pentru cei care au gestionat procesul", iar acestia "trebuie sa plateasca politic".

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Bodu privatizare Oltchim, #Bodu Diaconescu Oltchim Ponta , #Dan Diaconescu