Un premier paralizat (Opinii)

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 13:37
11516 citiri
Un premier paralizat (Opinii)
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala este atat de speriata de consecintele politice ale privatizarii Oltchim incat liderii ei nu isi mai dau seama pe ce lume se afla.

Citez din Cotidianul, o publicatie care numai de prietenie fata de Traian Basescu, banuit ca se afla in spatele smecheriei lui Dan Diaconescu, nu poate fi acuzata: "Ceea ce stiam cu totii, ca nu are niciun leu si nici cea mai mica intentie de a salva combinatul, s-a confirmat".

Poftim? Adica premierul USL, alianta care s-a laudat aproape doi ani de zile ca va repara toate nenorocirile produse economiei Romaniei de catre PDL, ca va da la loc comanda tuturor aberatiilor sociale puse in opera de incompetentii lui Traian Basescu, stia ca Dan Diaconescu este un bufon si totusi a jucat la ruleta soarta Oltchim?

Pesemne ca domnul Ponta atoatestiutorul - si il cred pe cuvant, cu un simplu telefon dat la SRI o fi aflat adevarul gol-golut inainte de licitatie - si-a facut un calcul: asta e un nenorocit, o manea politica, vrea sa ne traga o teapa electorala, dar il lasam sa piara pe limba lui si ne cocotam pe cadavrul Oltchim pe post de salvatori!

Un nenorocit care a fost bun in campania pentru locale si in cea pentru demiterea presedintelui, ca toti au luat loc in platoul mult-hulit dandu-ne impresia ca beau cafea la Hilton!

Si-a permis domnul Ponta sa riste ca fie si un singur angajat al Oltchim, in momentul cand si-a vazut sperantele naruite, sa faca infarct pe altarul macelului, victima colaterala a razboiului electoral care i-a transformat pe politicieni in calai ai poporului lor? Este de neimaginat!

Ca Dan Diaconescu jongleaza cu sentimentele romanilor cu seninatatea cu care un scolar recita prima lui poezie stiam de multisor. Ca isi pune in opera, cu raceala, fara sa se abata de la planurile sale, razbunarea fata de toti cei care si-au batut joc de el nu este nicio descoperire. Vanatul a devenit vanator, paduchiosul a devenit aristocrat.

Insa pana unde pot merge politicienii pentru a obtine puterea care ii aboneaza la bogatie? Ca este vorba doar despre asta devine clar pentru toti daca mai invoc un aspect: desi Dan Diaconescu a repetat mereu, in ziua privatizarii, ca singura lui dorinta este ca banii pe care ii va vira pentru actiunile Oltchim sa ajunga in contul combinatului, pentru plata salariilor, nimeni, din cadrul Puterii, nu a avut curajul sa explice natiunii ca aceasta este o nerozie maxima.

Cum sa cumperi ceva si sa ai pretentia ca vanzatorul sa-ti dea banii indarat? Cat de imbecili sa fim incat sa inghitim o asemenea poveste? Si, totusi, nici domnul Ponta, nici alti fruntasi ai USL n-au reusit pana ieri - dar foarte palid, cu frica - sa verbalizeze o asemenea idee.

Le-au tremurat nadragii de teama ca angajatii ar putea percepe ca nu le vor da salariile restante, nu au gasit puterea sa-i spuna lui DD ca minte. Dar foarte bine! Cu asemenea guvernanti nu ai altceva de facut decat sa-ti bati joc de ei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta oferta Dan Diaconescu Oltchim, #Ponta privatizare Oltchim minciuni, #Dan Diaconescu bani Oltchim , #Dan Diaconescu