Victor Ponta ii ridica mingea la fileu lui Dan Diaconescu (Opinii)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 20:26
5338 citiri
Victor Ponta ii ridica mingea la fileu lui Dan Diaconescu (Opinii)

Unii comentatori tv s-au intrebat retoric luni noaptea, dupa plecarea masinilor cu bani de la Ministerul Economiei: mai poate face Dan Diaconescu circ, dupa ce s-a terminat spectacolul, clovnii au plecat acasa, elefantii s-au retras in custi, iar arena a ramas goala?

Cine n-are catuse, sa-si cumpere

Intrebarea este cel putin naiva. Dan Diaconescu a asteptat cu frenezie momentul de mare suspans, cand va fi dat pe usa afara si trimis aiurea cu sacii doldora de euro, in timp ce Guvernul da din colt in colt, ca sa plateasca salariile la Oltchim.

Sa nu uitam ca DD nu fusese decat un mic realizator de televiziune, daca vreti patronul unei televiziuni de apartament, pana in ziua cand autoritatile statului s-au trezit sa-l faca celebru, punandu-i catusele.

Libertatea presei pusa in catuse, de asta avea nevoie omul care vrea salvarea poporului si care e ahtiat sa elibereze patria de sub calcaiul ciocoilor.

Automat au iesit atunci in strada fidelii canalului OTV, scandand numelei idolului lor incatusat, cerand demiterea presedintelui, a Guvernului si revendicandu-l pe intemnitatul Mesia.

Pana la scena cu catusele, DD nu descoperise ca are destui aderenti ca sa-si faca partid, iar noua nici prin cap nu ne trecea ca se poate infiinta in Romania o asemenea formatie peste noapte, inscrindu-se chiar din prima zi cu 10% in sondaje.

Premierul a pierdut, dar nu stie sa piarda

Catusele au fost cheia sondajelor lui DD, ele l-au facut din spanac bici, l-au scos victima in fata telespectatorilor si au aratat cum poti ajunge erou national, fara alte arme de distrugere in masa, decat numai mirofonul si camera de luat vederi.

Premierul Victor Ponta ori a uitat acest episod, ori - va rog sa ma scuzati - nu-i omul pe care sa-l duca mintea ca inca un rand de catuse in preajma alegerilor ar pica exact ca o manusa pentru Dan Diaconescu si ca un dezastru nuclear pentru USL.

DD stie ca a pierdut licitatia, stie ca l-a costat niste sute de mii de euro platiti pentru caietul de sarcini si garantie, dar a calculat ca merita, daca Victor Ponta e dispus, la pretul asta, sa-l ameninte in plina campanie cu procuratura.

Amenintarea dovedeste ca premierul nu stie sa piarda. Cand nu ti-a iesit pasienta, lasi ciocu' jos, te retragi cu coada intre picioare, in cel mai rau caz te faci ca ploua, nu te dai mare si viteaz, ca-ti prinzi degetele de nu te vezi.

Victor Ponta ii ridica mingea la plasa ex-castigatorului licitatiei, care s-a prezentat televizat cu banii in saci la Guvern, dar guvernul i-a comunicat ca parcarea e rezervata numai pentru riverani.

Oricum ai intoarce-o, tot rau iese

Simtind ca mingea soseste singura la plasa lui, DD paseaza tare. Daca nu va fi inhatat, inseamna ca arena este din nou libera si spectacolul poate reincepe cu mai multa vigoare. Avocatii lui vor incepe sa dea declaratii, contrazicandu-se de la egal la egal cu avocatii guvernului, in timp ce realizatorul TV va spune tot ce crede de cuviinta pe propriul sau canal, spre delectarea admiratorilor si a admiratoarelor revoltate.

Dar daca justitia va avea curajul sa aresteze libertatea presei, atunci DD, care a vizitat la repezeala Germania, Austria, Spania, Monaco si Franta, nu va pierde ocvazia sa starneasca un ecou international, cu imaginile televiziunii urcate in duba.

Adevarul este ca DD evolueaza in toata splendoarea lui, conform scenariilor care il caracterizeaza, pe cand premierul se afla la inghesuiala si nici macar nu-si da seama ca n-are loc de intors.

Ar fi un dezastru sa-l lase liber pe DD, ca acesta sa umble ca ursii la tomberoanele oamenilor, dar ar fi un dezastru si mai mare sa intemniteze sau chiar sa intimideze in plina campanie electorala pe liderul principalului partid de opozitie extraparlamentara, care tocmai urca in sondaje.

Marele avantaj de a ajunge la zdup

Si intr-un fel e rau, si in altul. In plus, poate ca Victor Ponta nu este constient de forta OTV, ai carui telespectatori cu drept de vot sunt capabili de fapte mari, daca sunt provocati in plina campanie.

Poate spera ca Dan Diaconescu va fi anchetat, judecat si condamnat urgent. Exact asta spera si Dan Diaconescu, iar daca procesul nu se va termina pana la alegeri, cu atat mai bine. Dreptul de a candida nu i-l poate lua nimeni. Va vorbi cu publicul de la zdup, dupa exemplul fructuos al lui Adrian Nastase.

Dupa alegeri, va iesi automat de acolo, in baza imunitatii si va lupta in continuare cu ciocoii, in numele poporului, in baza democratiei, contra lui Ponta si impotriva tuturor, ca da bine.

Citește și:
Mesajul lui Ciolacu de 1 Decembrie: „Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen”
Mesajul lui Ciolacu de 1 Decembrie: „Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen”
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj de Ziua Naţională, precizând că „avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi...
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României. Șeful Statului de la Chișinău a mulţumit României pentru sprijin,...