Vocea Rusiei: Dan Diaconescu, asul din maneca lui Traian Basescu

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 20:03
4715 citiri
Vocea Rusiei: Dan Diaconescu, asul din maneca lui Traian Basescu
Foto: Arhiva

Perspectivele electorale ale PDL nu sunt deloc stralucite, in schimb partidul lui Dan Diaconescu poate fi ajutat sa rupa din electoratul USL, scrie Vocea Rusiei.

"Pentru orice observator avizat, succesul obtinut de Dan Diaconescu in lupta pentru privatizarea Oltchim este un semnal de ordin politic care se inscrie intr-o strategie mai larga de reducere a sanselor USL de a obtine o majoritate parlamentara in urma alegerilor viitoare. (...)Unica speranta de a reduce procentajul USL sub 50% este partidul lui Dan Diaconescu. PDL nu mai poate creste semnificativ", scrie Vocea Rusiei.

Autorul articolului considera ca "PP poate creste semnificativ, mai ales daca este ajutat economic si organizatoric de anumite forte care au o experienta in asemenea operatiuni".

Un prim pas ar fi transformarea lui Dan Diaconescu "intr-un fel de erou national care 'ia de la stat si da poporului'".

"Lupta cu 'ciocoii de la Oltchim' poate deveni acel eveniment care-l va transforma pe Diaconescu dintr-un personaj bizar si marginal intr-un politician cu perspective electorale foarte serioase", mai scrie publicatia citata.

Chiar daca pierdea licitatia, Dan Diaconescu ar fi devenit un erou al poporului.

"Acum, situatia va evolua in functie de conjunctura politica. Nu este exclus ca anumite grupuri politico-economice cu pronuntate afilieri 'portocalii' sa-i ofere lui Dan Diaconescu banii necesari pentru a cumpara actiunile, iar achizitia Oltchim sa devina o importanta sursa de capital electoral pentru PP. (...)

Scenariul cel mai probabil fiind utilizarea dezastrului de la Oltchim in calitate de 'piatra de moara' legata de gatul campaniei electorale a USL. Scandalul va continua, banii nu se vor da, Dan Diaconescu va acuza 'ciocoii' de sabotaj si atacuri la adresa 'mogulului poporului', iar USL va scadea in sondaje", mai scrie Vocea Rusiei, in opinia careia, "solutia ideala ar fi cooptarea unui partener extern cat mai puternic din punct de vedere financiar".

Eveniment Quarterly Report

Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Premierul pare să fi mers în SUA pentru palmares, fiindcă nici din program, nici din întâlnirile avute nu rezultă vreun acord semnat, o investiție antamată sau o promisiune făcută pentru...
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Consiliul Local Baia Mare a votat, luni, alegerea viceprimarului Doru Dăncuş (PNŢCD) în funcţia de primar interimar al municipiului, până la organizarea noilor alegeri. La şedinţă au fost...
#Dan Diaconescu Oltchim Basescu, #Dan Diaconescu Basescu Vocea Rusiei , #Dan Diaconescu