A doua zi de proteste la Oltchim (Video)

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 12:25
2216 citiri
A doua zi de proteste la Oltchim (Video)

Sute de angajati ai combinatului Oltchim protesteaza, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, fiind nemultumiti ca nu si-au primit salariile.

Potrivit Digi24, cativa reprezentanti ai companiei au mers la Bucuresti ca sa discute cu administratorul judiciar interimar, avocatul Gheorghe Piperea, pentru a discuta detaliile planului de reorganizare judiciara a combinatului impus de situatia de insolventa.

Proteste violente la Oltchim

Manifestarile au inceput de marti, cand mai multi lucratori au intrat cu forta in cladirea de birouri.

De asemenea, aproximativ 300 de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat, tot marti, in fata unitatii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si avansul pe ianuarie, ei temandu-se ca isi vor pierde locurile de munca, in conditiile in care combinatul Oltchim a intrat in insolventa.

Divizia Petrochimica Bradu apartine societatii Oltchim de peste trei ani, fiind preluata de la OMV Petrom.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

#proteste angajati Oltchim, #proteste Oltchim, #insolventa Oltchim , #insolventa