Anunt important despre Oltchim

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 19:52
3930 citiri
Anunt important despre Oltchim

Oltchim va incheia un acord de asociere in participatiune cu operatorul de cablu si servicii de Internet RCS&RDS, de la care combinatul valcean va primi suma de 1,5 milioane de euro, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

De asemenea, creditorii Oltchim au aprobat contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consortiul de companii chineze interesat sa preia combinatul valcean, a spus Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, pentru Bursa.

"Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro si, in schimb, vom incheia cu compania un acord de asociere in participatiune ca sa putem majora productia combinatului. Vrem sa redeschidem sectia de oxoalcooli. RCS&RDS isi va recupera banii din incasarile Oltchim", a explicat Piperea.

Potrivit acestuia, Alro si Bulrom, care sunt clientii societatii, au acceptat sa plateasca in avans pentru produsele achizitionate in perioada urmatoare.

"In total, in afara de imprumutul de la consortiul de companii chineze, am reusit sa mai atragem inca aproximativ 9 milioane de euro. Banii vor veni in transe si ii vom utiliza la majorarea capacitatii de productie", a mai spus Piperea.

Initial, ofertele de creditare aduse de administratorii Oltchim au fost respinde de creditorii combinatului, care au impus anumite conditii.

Citește și:
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR a transmis luni seară, 5 decembrie, un comunicat în care îl critică pe ministrul Mediului Tanczos Barna pe care îl acuză că se dovedeşte „incapabil să găsească soluţii la problema...