O mie de angajati Oltchim vor protesta, marti, la Guvern. Vezi care sunt cerintele (Video)

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 07:06
2502 citiri
O mie de angajati Oltchim vor protesta, marti, la Guvern. Vezi care sunt cerintele (Video)
Foto: Arhiva

Aproximativ 1.000 de angajati ai combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea vor protesta, marti, in fata Guvernului, a anuntat Sindicatul Liber Oltchim.

Mitingul va avea loc intre orale 11.00 - 15.00, se arata intr-un comunicat al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", remis luni Ziare.com.

Sindicatul a cerut o intalnire de urgenta cu premierul Victor Ponta, la care sa participe toti factorii politici si decizionali.

"CNS 'Cartel ALFA' considera ca o prioritate pentru Guvern trebuie sa fie salvarea locurilor de munca. CNS 'Cartel ALFA' cere prim-ministrului si Guvernului sa puna deasupra oricaror alte interese soarta oamenilor si pastrarea locurilor de munca", se arata in comunicat.

Angajatii cer accesarea urgenta de catre Oltchim a capitalului de lucru, in valoare de 45 de milioane de euro, necesar pentru repunerea in functiune la nivelul de 65 la suta din capacitate a instalatiilor, precum si pornirea instalatiilor Petrochimie Arpechim Pitesti, Monomer si Policlorura de vinil.

De asemenea, sindicalistii cer ca in planul de reorganizare sa fie inclusa, cu prioritate, functionarea Oltchim cu toate instalatiile sale (inclusiv Petrochimie Pitesti, PVC si Manomer) si capitalizarea combinatului prin majorarea capitalului social si prin conversia creantelor Electrica, AVAS si banci in actiuni.

Angajatii mai cer ca toate drepturile salariale, inclusiv tichete de masa, sa fie platite pana pe 10 aprilie.

Printre cerinte se numara si ca privatizarea Oltchim sa se faca prin procedura de insolventa impreuna cu rafinaria Arpechim Pitesti, in iunie 2013. Pana la acea data, administratorii judiciari ar trebui sa gaseasca solutii pentru mentinerea instalatiilor in functiune, renuntarea la somajul tehnic si la concedierile colective, atat timp cat nu este elaborat si aprobat planul de reorganizare.

De altfel, sindicalistii cer Guvernului sa ia o decizie privind strategia de functionare a combinatului cu toate instalatie si de privatizare impreuna cu Arpechim. Intre timp, angajatii isi doresc o conducere competenta si respectarea prevederilor contractului colectiv de munca.

T.B.

#protest Oltchim Guvern marti, #sindicalisti Oltchim miting Guvern, #cerinte sindicalisti Guvern , #insolventa