Oltchim are un nou director general - Mihail Talpasanu

Vineri, 15 Martie 2013, ora 16:56
1524 citiri
Oltchim are un nou director general - Mihail Talpasanu
Foto: Arhiva

Compania Oltchim are un nou director general, incepand de vineri, Mihail Talpasanu fiind numit in aceasta functie de catre administratorul special.

El a fost director general adjunct al combinatului si a preluat atributiile de la Mihai Balan, care si-a exprimat dorinta de a demisiona, in februarie, in urma protestelor angajatilor, informeaza un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Adunarea Generala a Actionarilor Oltchim Ramnicu Valcea l-a desemnat, joi, pe Bogdan Nicolae Stanescu administrator special al societatii, la propunerea Ministerului Economiei.

Contractul de management privat la Oltchim poate fi incheiat de catre Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.

De ce a intrat Oltchim in insolventa

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, cele mai mari probleme ale combinatului au fost achizitia activelor de petrochimie ale Arpechim, necorelarea dintre evolutia salariilor si cea a veniturilor companiei, precum si existenta unor firme care erau si furnizori si clienti.

C.P.

#nou director general Oltchim, #director general Oltchim, #Mihail Talpasanu director general Oltchim, #Mihail Talpasanu director Oltchim , #insolventa