Ponta, atac la sindicalistii Oltchim: Nu le platesc concediile pe care le petrec la televizor!

Joi, 04 Iulie 2013, ora 18:18
2134 citiri
Ponta, atac la sindicalistii Oltchim: Nu le platesc concediile pe care le petrec la televizor!
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a atacat, joi, la inceputul sedintei de guvern, pe sefii de sindicat de la Oltchim, precizand ca nu ar trebui ca statul sa le plateasca concediile pe care si le petrec la televizior.

Declaratiile au avut loc in contextul in care 200 de angajati care si-au pierdut locul de munca au protestat in fata pavilionului administrativ al societatii.

O parte dintre acestia l-au bruscat pe prefectul judetului, impiedicandu-i accesul in autoturism.

Noi proteste la Oltchim: Prefectul, dus cu forta la combinat (Video)

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a aratat ca manifestatiile valcenilor au legatura mai mult cu plata concediilor pentru cei o mie de angajati disponibilizati si nu cu mica restanta cu salariile pentru luna mai.

"Salariile sunt date pentru tot personalul pana la sfarsitul lunii mai, cu o foarte mica restanta, am platit si tichete de masa si costul cu auto. Au fost niste mici incidente. E vorba de faptul ca persoanele disponibilizate, unele dintre ele, solicita si plata concediilor perioadei aferente din anul acesta in care nu au lucrat. O sa le platim si pe acestea", a aratat Vosganian.

Incep concedierile la Oltchim - 600 de oameni, dati afara pana vineri

Premierul Ponta a intrebat daca sunt platite concediile si sefilor de sindicat, care "muncesc la TV" si sunt "prieteni" cu fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, impreuna cu care "au falimentat combinatul".

In replica, Vosganian a spus ca Guvernul va onora si aceste plati, pentru ca sunt prevazute de lege si ca trebuie mentinuta "pacea sociala".

De asemenea, ministrul Economiei a mentionat ca se va deplasa la Oltchim pentru a prezenta persepectivele financiare ale societatii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Ponta atac sindicalisti Oltchim, #Ponta proteste Oltchim, #Ponta salarii Oltchim, #probleme Oltchim, #plata salarii Oltchim, #proteste Oltchim , #insolventa
Comentarii