Protest violent la Oltchim - prefectul judetului Valcea, bruscat la intrarea in combinat

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 14:03
2770 citiri
Protest violent la Oltchim - prefectul judetului Valcea, bruscat la intrarea in combinat
Foto: Arhiva

Protestele continua cu manifestari violente la combinatul valcean Oltchim, prefectul judetului Valcea, Mircea Nadolu, fiind bruscat la intrarea in combinat.

Zeci de angajati ai Oltchim protesteaza in curtea combinatului, solicitand autoritatilor plata salariilor si solutii pentru depasirea problemelor combinatului. Este a patra zi de proteste.

Saptamana aceasta, 23 dintre angajati au intrat in greva foamei. Trei dintre ei au decis sa renunte vineri dimineata la aceasta forma de protest dupa ce in cursul zilei de joi au lesinat si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Curent taiat si angajat lesinat, la Oltchim: Vosganian nu se razboieste cu stafiile

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca angajatii Oltchimm au fost mintiti de premierul Victor Ponta si ministrul Daniel Chitoiu in timpul campaniei electorale.

"Oameni mintiti (...) in primul rand de Guvern, de Victor Ponta, de ministrul Chitoiu. Aduceti-va aminte cum ii anuntau, inainte de alegeri, ca va dudui combinatul. Asta e deosebirea dintre mine si ei, eu am avut curajul sa ies in fata romanilor sa le spun cinstit 'Nu putem sa mai platim salariile'. Ei i-au pacalit, si-au luat voturile, acum combinatul e in insolventa, asta-i viata", a sustinut Basescu, la B1 TV.

Presedintele a afirmat si faptul ca actiunile lui Dan Diaconescu in acest caz au facut parte dintr-un "joc electoral".

Combinatul este in insolventia, toate bunurile sunt gajate, productia a fost stopata, iar in curand va ramane fara curent electric.

#proteste violente la Oltchim, #angajati Oltchim, #violente Oltchim , #insolventa