Vosganian: Angajatii concediati de la Oltchim vor avea un venit lunar de 2.000 lei

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 17:36
2384 citiri
Vosganian: Angajatii concediati de la Oltchim vor avea un venit lunar de 2.000 lei

Angajatii disponibilizati de la Oltchim Ramnicu Valcea vor avea un venit lunar de aproximativ 1.800 lei - 2.000 lei, timp de doi ani, din somaj si plati compensatorii, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, joi, la o conferinta de presa.

"Salariatii disponibilizati de la Oltchim vor primi aproximativ 1.800 - 2.000 lei, lunar, timp de doi ani, cumulat din somaj si compensare. Se pot inscrie la masa credala si pot obtine si salarii compensatorii. Vor putea avea un venit final mare. Noi speram insa ca aceste persoane sa fie reintegrate odata cu privatizarea Oltchim", a afirmat Varujan Vosganian.

Acordurile de confidentialitate pentru companiile care vor participa la privatizarea Oltchim vor fi incheiate incepand de luni, a adaugat acesta.

"Daca colaborarea cu creditorii este buna, sper sa incheiem la final de an", a spus Vosganian.

Ministrul Economiei a mentionat ca au fost derulate procedurile ce decurg din intrarea societatii in insolventa, iar capacitatea de productie a fost marita de patru ori, astfel ca s-a ajuns la 30%. "Speram sa ajungem la 50% cat mai repede", a adaugat Varujan Vosganian.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA.

#bani angajati concediati Oltchim, #somaj angajati concediati Oltchim, #salarii compensatorii Oltchim , #insolventa
Comentarii