Oltchim vrea sa cumpere rafinaria Arpechim de la Petrom

Vineri, 27 Mai 2011, ora 08:13
2615 citiri
Oltchim vrea sa cumpere rafinaria Arpechim de la Petrom
Foto: bloombiz.ro

Combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea a transmis companiei petroliere Petrom o oferta de achizitie a rafinariei Arpechim, cerand, de asemenea, inchirierea ei pe perioada derularii negocierilor.

Oferta a fost transmisa joi, potrivit unui raport al Oltchim catre Bursa de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al Oltchim, remis vineri Ziare.com.

"Pe durata negocierilor pana la transferul de proprietate a instalatiilor, S.C. Oltchim S.A. a solicitat incheierea unui contract de inchiriere a instalatiilor rafinariei in temeiul caruia Oltchim sa poata incepe operarea acestora in cel mai scurt timp posibil", precizeaza raportul.

"Integrarea Oltchim cu sursele de materii prime este parte din strategia noastra de dezvoltare de multi ani, functionarea la capacitate a combinatului depinzand si de finalizarea acestui demers pe care il anuntam astazi. Oltchim este un un mare combinat care consuma anual sute de mii de tone de materii prime iar securizarera acestora este esentiala pentru functionarea optima si fara intreruperi a instalatiilor", declara Constantin Roibu, director general Oltchim.

Petrom a anuntat, la finalul lunii martie, ca va inchide definitiv rafinaria Arpechim Pitesti, din cauza supracapacitatii de pe piata de rafinare a titeiului, ca urmare a scaderii consumului de carburanti pe piata locala. Arpechim a functionat doar trei luni anul trecut.

D.R.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#oltchim oferta cumparare Arpechim, #arpechim petrom , #Petrom