Administratorul special pentru Oltchim, compania angajata si de Lehman Brothers

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 12:59
1790 citiri
Administratorul special pentru Oltchim, compania angajata si de Lehman Brothers
Foto: Arhiva

Compania americana Alvarez&Marsal a fost aleasa ca administrator special pentru Oltchim.

Aceasta s-a ocupat si de administrarea bancii Lehman Brothers, al carei faliment a declansat criza economica, pentru care a incasat peste 500 de milioane de dolari.

Potrivit Digi 24, compania de consultanta financiara a fost aleasa de primele trei baci care au de recuperat cei mai multi bani de la Oltchim - BCR cu 72 milioane de euro, Banca Transilvania cu 35 milioane de euro si CEC Bank cu 11,5 milioane de euro.

In topul creditorilor urmeaza alte sase banci, fiecare cu mai putin de 5 milioane de euro.

Institutiile financiare vor da credite de 45 de milioane de euro pentru ca activitatea la Oltchim sa reporneasca la capacitatea de 65%.

Privatizarea Oltchim Combinatul are director nou si e gata de redeschidere

Din aceasta suma, 40 de milioane de euroar fi necesare pentru repornirea combinatului, iar cinci pentru plata salariilor.

La Oltchim a avut loc, luni, Adunarea generala a actionarilor la Oltchim, unde Mihai Balan, seful CET Govora, a fost ales director general.

Privatizarea combinatului valcean a esuat, dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a semnat contractul, in termenul stabilit.

#Guvern ales administrator Oltchim, #alegere administrator special Oltchim, #administrator special Oltchim , #privatizare