Catalin Ivan: Mafia lui Basescu a capusat Oltchim

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 15:31
3793 citiri
Catalin Ivan: Mafia lui Basescu a capusat Oltchim

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, vineri, ca Oltchim a fost "capusat" de "mafia lui Traian Basescu", el aratand ca oamenii de la combinat nu au fost mintiti de Guvernul USL condus de Victor Ponta, ci de fostii premieri Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu.

"Oamenii de la Oltchim au fost mintiti de-a lungul anilor, dar nu de Guvernul USL condus de Victor Ponta, care a cautat si cauta solutii sa salveze locurile de munca si sa salveze compania, ci de Traian Basescu si cei care au condus tara pana anul trecut, Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu", a precizat Ivan.

El a aratat ca Oltchim a fost "capusat" de "mafia lui Traian Basescu" timp de foarte multi ani si ca acesta este motivul pentru care seful statului ataca USL pe aceasta tema.

"Mafia lui Traian Basescu, regimul lui Traian Basescu a capusat Oltchim-ul timp de foarte multi ani. Situatia in care se afla Oltchim acum este o situatie cauzata de firmele pe care regimul lui Traian Basescu le-a pus sa suga din fondurile de la Oltchim si sa blocheze dezvoltarea companiei", a mai spus Ivan.

Basescu a fost intrebat, la B1 Tv, cum vede protestele angajatilor de la Oltchim din ultima perioada.

"Oameni mintiti (...) in primul rand de Guvern, de Victor Ponta, de ministrul Chitoiu. Aduceti-va aminte cum ii anuntau, inainte de alegeri, ca va dudui combinatul. Asta e deosebirea dintre mine si ei, eu am avut curajul sa ies in fata romanilor sa le spun cinstit << Nu putem sa mai platim salariile >>. Ei i-au pacalit, si-au luat voturile, acum combinatul e in insolventa, asta-i viata", a sustinut Basescu.

Presedintele s-a intrebat de ce nu se aplica ajutorul aprobat de catre Comisia Europeana in cazul Oltchim.

"Are aprobare de la Bruxelles (...) 200 de milioane de euro - care erau datorii catre statul roman - pot fi transformate in actiuni ale statului si se stinge datoria. Mai departe, ce va pot spune este ca am avut multe discutii cu Petrom sa nu taie Arpechim-ul, sa-l lase ca parte a unui viitor complex Arpechim-Oltchim. Inteleg este ca exista disponibilitatea Petrom-ului, dar de ce nu se convertesc datoriile de 200 milioane in actiuni nu stiu... e mai ciudat acolo. E ceva cel putin ciudat si cred ca Guvernul ar trebui sa intre ceva mai adanc in problema Oltchim decat simplul fapt ca are datorii sau nu are datorii...", a mai afirmat Basescu.

#Catalin Ivan mafia Basescu Ungureanu, #Catalin Ivan privatizare Oltchim, #Catalin Ivan purtator cuvant PSD , #privatizare