Daniel Chitoiu: Am putea deschide Oltchim intr-o luna

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 12:48
1828 citiri
Daniel Chitoiu: Am putea deschide Oltchim intr-o luna
Foto: Arhiva

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea ar putea fi redeschis intr-o luna, a declarat, luni, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Potrivit spuselor sale, salariile se vor plati partial, pe masura ce se deblocheaza sumele de la creditori si debitori.

"Achitam salarii partiale in fiecare saptamana, pe masura ce recuperam din creantele Oltchim de la debitori si pe masura ce se deblocheaza conturile la creditori", a explicat Chitoiu.

In prezent, combinatul datoreaza bancilor 130 de milioane de euro.

Deocamdata, guvernul nu s-a pronuntat asupra unei solutii pentru rezolvarea situatiei Oltchim, a adaugat ministrul. Totusi, Chitoiu a precizat ca a trimis o scrisoare Comisiei Europene, in care se mentioneaza si faptul ca statul vrea sa ofere un ajutor de salvare.

"Suma pe care statul o poate avansa va rezulta si din negocierea cu bancile creditoare, dupa ce stim cu ce suma vin si ei", a precizat Chitoiu.

Luni, premierul Victor Ponta a discutat cu ministrul Finatelor si seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala despre reluarea activitatii la Oltchim. De asemenea, Ponta a precizat ca intentioneaza sa vorbeasca

Premierul Victor Ponta discuta la Guvern cu ministrul Finantelor si seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala despre repornirea Oltchim, premierul anuntand anterior ca vrea sa discute luni si cu Joaquin Almunia, comisar european pentru concurenta, despre sustinerea financiara a combinatului.

#Daniel Chitoiu deschidere Oltchim, #privatizare Oltchim, #salarii angajati Oltchim , #privatizare
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Lasa ca iese Ponta si-i pacaleste pe angajatii Oltchim