DNA, in control la Oltchim - surse

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 16:56
4143 citiri
DNA, in control la Oltchim - surse
Foto: Arhiva

Corpul de control al Ministerului Economiei, dar si procurorii DNA se afla, duminica, la Oltchim.

Sunt vizate contracte realizate de fosta conducere cu mai multi demnitari si prejudiciile pe care acestea le-ar fi putut aduce statului roman, conform unor surse citate de Romania Tv.

De asemenea, la sediul Oltchim se afla si reprezentanti ai ANAF.

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a castigat licitatia de vanzare a pachetului majoritar la Oltchim Ramncu Valcea, oferta sa fiind considerata uriasa de catre toate partile implicate.

Mai exact, Diaconescu a promis statului 203,1 milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro) pentru 54,8 la suta din capitalul social al combinatului chimic.

Oferta sa a fost net superioara fata de a concurentilor sai, firma germana PCC si omul de faceri Stefan Vuza. De fapt, a fost net superioara fata de oricat ar fi platit orice investitor care cunoaste domeniul si si-ar fi dorit sa faca bani in Romania, acest lucru fiind aratat clar de lipsa investitorilor straini importanti (cu exceptia PCC, care este deja actionar minoritar al Oltchim), desi acestia ar fi cumparat caietul de sarcini, potrivit spuselor ministrului Economiei, Daniel Chitoiu.

Astfel, PCC a oferit doar 40 de milioane de lei, pentru actiuni si creantele catre Electrica si AVAS, iar Stefan Vuza, prin doua companii, cate 30 de milioane de lei pentru actiuni, prin AISA Invest, respectiv 18,8 milioane pentru actiuni si 202 milioane de lei pentru creantele Electrica, prin Chimcomplex.

Cum se justifica suma oferita de Dan Diaconescu? L-am putea crede pe cuvant: prin faptul ca isi dorea neaparat ca Oltchim sa ramana sub actionariat romanesc, iar banii sa se duca la angajati. Sau am putea spune presedintele PP-DD si-a inceput deja campania electorala si aduna capital politic, asta daca, intr-adevar, va reusi sa aduca banii in timp util si sa semneze contractul.

Citește și:
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o intrare în PNL, că în momentul de faţă are un mandat administrativ foarte dificil...