FMI a fost de acord cu ajutorul de urgenta la Oltchim

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 14:01
2018 citiri
FMI a fost de acord cu ajutorul de urgenta la Oltchim
Foto: B1TV

Delegatia FMI a fost de acord cu ajutorul de urgenta pentru Olchim, expertii Fondului aratandu-se interesati de stadiul in care se afla intocmirea documentatiei care trebuie depusa in acest sens, a declarat joi Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei.

"Sunt de acord (cei de la FMI, n.r.) cu ajutorul de urgenta. Au intrebat in ce stadiu este intocmirea documentatiei care trebuie depusa pentru obsinerea ajutorului de urgenta. Dansii ne-au spus ca termenul limita este de doua luni. Replica mea personala a fost: asa cum domniile lor ne cer sa urgentam termenele pentru management privat, asa le cerem si noi sa urgenteze termenele pentru acordarea acestui ajutor. A fost inregistrat ca un comentariu pozitiv in acest sens", a spus Rodin Traicu, in cadrul conferintei "Influenta investitiilor in cresterea independentei energetice a Romaniei" organizata de Focus Energetic.

De asemenea, el a declarat ca reprezentantii FMI au fost curiosi daca contractul incheiat de Olchim cu CET Govora a respectat legea energiei electrice si a gazelor naturale si ca acesta a fost pus la dispozitia lor "pentru a se convinge ca asa este".

#ajutor FMI Oltchim , #privatizare