Guvernul Ponta, vinovat pentru circul de la Oltchim - sondaj

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 23:15
4847 citiri
Guvernul Ponta, vinovat pentru circul de la Oltchim - sondaj
Foto: Adevarul

Povestea privatizarii Oltchim s-a incheiat, luni, dupa 10 zile, cu un esec al negocierilor si, implicit, al actiunii de cumparare a combinatului de la Ramnicu Valcea de catre patronul OTV, Dan Diaconescu. Vinovat pentru circul creat este Guvernul Ponta, potrivit unui sondaj Ziare.com.

Doua treimi dintre cei care au raspuns sondajului, adica 66,68 la suta, sunt de parere ca Executivul condus de social-democratul Victor Ponta este de vina pentru circul creat la Oltchim.

Cine este vinovat pentru circul de la Oltchim? - Sondaj Ziare.com

La mare distanta, Dan Diaconescu este considerat vinovat de 15,44 la suta dintre cei care au raspuns sondajului, in timp ce fostul ministru ministru al Economiei din Guvernul Boc, Adriean Videanu, a fost votat vinovat de 10,27 la suta dintre respondenti.

Constantin Roibu, fost director al combinatului Olcthim, a fost optiunea a 3,86 la suta dintre cei care au raspuns sondajului, in timp ce sindicatele si protestatarii sunt considerati vinovati de doar 0,61 la suta dintre respondenti.

Sondajul a fost realiat in perioada 26-30 septembrie, la el raspunzand 5.706 persoane.

Privatizarea Oltchim a esuat: Contractul cu Diaconescu, anulat

Dupa multe zile de discutii aprinse, negocieri, acuzatii, solutii si semne de intrebare in legatura cu banii promisi, privatizarea combinatului a esuat.

Dan Diaconescu, patronul OTV, a pierdut contractul pentru privatizarea Oltchim, pentru ca nu a semnat documentele oficiale in timp util si nu a dovedit ca are banii necesari, asa cum ceruse guvernul. Anuntul oficial a fost facut luni seara de ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Diaconescu nu a platit suma de 203,1 milioane de lei pentru cumpararea pachetului de 54,8 la suta din Oltchim, sustinand ca guvernantii nu au acceptat conditiile sale.

Luni a fost data limita pentru semnarea contractului si efectuarea platii, insa presedintele PP-DD sustine ca ar trebui sa poata negocia pana in februarie 2013.

Diaconescu declarase ca va plati banii cash, deoarece "domnul Ponta dorea sa vada banii", astfel ca luni seara s-a prezentat la Ministerul Economiei cu sapte pungi cu bani, pentru salariile muncitorior de la Oltchim.

Quarterly Report - Editia 4

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify a decis să înceteze definitiv producția și suportul pentru Car Thing, playerul muzical pentru mașini, la mai puțin de un an de la lansarea sa. Utilizatorii au început să primească...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #vinovat privatizare Oltchim, #Victor Ponta privatizare Oltchim, #esec privatizare Oltchim , #privatizare