Investitori din Azerbaidjan, interesati de Oltchim

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 18:08
1430 citiri
Investitori din Azerbaidjan, interesati de Oltchim
Foto: gulustan.ws

Azerbaidjanul este interesat sa faca investitii in Romania in domeniul petrochimic si al transportului de energie, Oltchim fiind subiect de discutie intre ministrul adjunct de externe azer, Araz Azimov, si oficialii romani.

Ministrul adjunct de externe al Azerbaidjanului, Araz Azimov, s-a intalnit miercuri la Bucuresti cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informeaza RRA.

Intrebat fiind daca Azerbaidjanul este interesat de Oltchim, ministrul azer a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, ca in discutii a aparut si numele combinatului.

"Bineinteles, aceste nume au fost discutate, pentru ca acestea sunt pe lista si sunt deschise la investitii. Vom vedea, pentru ca in curand aveti alegeri. Nu cred ca in zilele care au mai ramas pana atunci vom putea sa transam chestiunea, dar pentru 2013 asteptam progrese", a declarat Araz Azimov.

Procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI, deoarece adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

Realizatorul TV Dan Diaconescu castigase licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta declara ca in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni.

#Azerbaidjan investitii Oltchim, #Azerbaidjan investitii Romania , #privatizare