Noul director Oltchim: In doua saptamani trebuie sa repornim instalatiile

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 11:57
3031 citiri
Noul director Oltchim: In doua saptamani trebuie sa repornim instalatiile
Foto: Radio Romania Actualitati

Noul director general al combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea, Mihai Balan, a declarat, miercuri, ca va avea discutii cu bancile pentru a fi deblocate conturile combinatului, astfel incat in termen de doua saptamani sa fie repornite instalatiile si sa fie platite salariile restante.

"Stiu sigur ca maine (n.r. - joi) va fi o declaratie a domnului Victor Ponta care va arata planul de finantare a Oltchim. O sa am discutii cu bancile pentru a fi deblocate conturile ca sa platim salariile, o sa le cer un time out, iar in termen de doua saptamani trebuie sa repornim instalatiile si sa platim salariile. Trebuie sa gasesc o cale de rezolvare si sa pornim Oltchim", a spus Mihai Balan.

Noul director al Oltchim a afirmat ca trebuie recastigate pietele pierdute, intrucat prin oprirea productiei s-au pierdut contracte. De asemenea, Balan a precizat ca in urmatoarele sase luni nu vor fi restructurari.

"Daca reusesc sa-l aduc la zero e perfect, sunt un optimist, imi dau seama ca e o mare provocare, sunt necesare sase luni pentru repornire si readucere pe un anumit palier, nu vor fi restructurari in aceste sase luni. Trebuie reanalizate contractele, s-au pierdut contracte prin oprirea productiei, le vom negocia si vom recastiga pietele temporar pierdute", a mai spus Mihai Balan.

Potrivit acestuia, pretul gigacaloriei in Ramnicu Valcea nu va creste in aceasta iarna.

"Cat priveste pretul gigacaloriei in Ramnicu Valcea, nu va fi afectat pretul caldurii, nu va creste cu 15 la suta asa cum a declarat primarul orasului, chiar daca Oltchim nu va functiona, ceea ce nu se va intampla. Oltchim va incepe sa functioneze din nou, oamenii isi vor primi banii, aceasta e misiunea mea si o voi indeplini", a declarat directorul Oltchim, Mihai Balan.

Mihai Balan, care indeplinea functia de director general al producatorului de energie electrica si termica CET Govora, a fost numit, marti, director general al Oltchim Ramnicu Valcea, decizia fiind luata in sedinta Consiliului de Administratie al combinatului.

Dan Diaconescu nu are bani

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi incheiat, intrucat Dan Diaconescu, care si-a adjudecat pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri, termenul pentru semnarea contractul expirand luni, anunta ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Dan Diaconescu a castigat in urma cu aproape doua saptamani licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Chitoiu a adaugat ca acordul de privatizare nu a fost incheiat pentru ca nu a fost selectat niciun castigator pentru pachetul de actiuni, dar nici pentru creantele detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Electrica la Oltchim, in valoare cumulata de 400 milioane de euro.

Marti seara, premierul Victor Ponta anunta ca Guvernul va solicita Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim sa fie derulata prin negociere cu un investitor strategic si nu prin licitatie deschisa la care sa vina oricine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#nou director Oltchim, #Mihai Balan director Oltchim, #Victor Ponta plan finantare Oltchim, #Dan Diaconescu bani privatizare , #privatizare