Oltchim: Cine a promis 30 de milioane de euro combinatului?

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 20:29
2341 citiri
Oltchim: Cine a promis 30 de milioane de euro combinatului?

Banca Comerciala Romana (BCR) s-a retras din Comitetul Creditorilor societatii Oltchim, in timp ce un alt creditor a decis sa finanteze compania cu 30 milioane de euro cash pentru sustinerea activitatii, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

"BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor. Pana la urma este decizia lor, dar ne creeaza noua probleme. Acum trebuie sa intrunim inca odata Comitetul Creditorilor. Va avea loc in 9 mai. Nu imi este in niciun fel explicabil gestul. Nu au motivat. Niciodata nu am vazut ca BCR sa se retraga, de obicei este presedinte al Comitetului Creditorilor, dar asta este", a afirmat Gheorghe Piperea.

Urmatoarele masuri pe care le vor lua administratorii judiciari ai Oltchim sunt desemnarea unui evaluator al activelor societatii si formarea societatii Oltchim 2 pentru privatizare.

"Ne apucam de o procedura cat mai accelerata pentru crearea Oltchim 2. Vom decupa, vom trece activele functionale in societate pentru a le pregati pentru privatizare. Principala decizie pe care trebuie sa o ia Comitetul Creditorilor este sa desemneze un evaluator. Trebuie sa fie unul foarte specializat. In afara de constituirea Oltchim 2, urmeaza sa incheiem contracte pentru a obtine capitalul de lucru absolut necesar.

Exista unul dintre creditori care este de acord sa ne finanteze cu 30 milioane de euro cash, astfel incat sa ne putem sigura capitalul de lucru necesar", a spus Piperea.

Cat priveste disponibilizarea angajatilor societatii, administratorul judiciar a precizat ca discutiile sunt inghetate pana la emiterea ordonantei de urgenta care reglementeaza aceasta problema.

"Discutiile privind disponibilizarea salariatilor sunt suspendate. Pana nu se emite ordonanta de urgenta care sa reglementeze acest lucru, preferam sa nu mai vorbim. Toata lumea stie ca o parte dintre oameni nu au ce lucra, trebuie sa plece, dar in anumite conditii", a mentionat acesta.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: AGERPRES