
Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, marti, la Ramnicu Valcea ca este exclusa varianta falimentului combinatului Oltchim si ca amanarea privatizarii are la baza interesul investitorilor pentru preluarea si a rafinariei Arpechim.
"Oltchim este o companie de interes national si strategic, am cerut sindicalistilor sa aiba rabdare pentru ca privatizarea combinatului nu este un esec. Dimpotriva, amanarea a fost ceruta de investitorii strategici pentru ca sunt interesati si de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Speram, astfel, ca in intervalul de timp imediat sa reusim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinaria pitesteana", a spus ministrul Nita.
Termenul de privatizare al combinatului a fost amanat cu 45 de zile, interval in care se spera ca rafinaria Arpechim sa poata fi preluata de statul roman.
Veste proasta pentru Oltchim: Niciun investitor nu a depus o oferta
Constantin Nita a mentionat ca in cursul saptamanii viitoare va fi finalizata si noua organigrama a conducerii combinatului.
Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesati de preluarea la pachet a Oltchim si Arpechim, acestia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum Co. Ltd., precum si un concern din tara noastra - SIF Transilvania Project Management Company.
Oltchim este cel mai mare agent economic din judetul Valcea si se afla in insolventa din ianuarie 2013. La sfarsitul anului trecut, acesta a fost impartit in doua entitati - Oltchim SPV si Oltchim.
Prima a preluat activele perfomante si a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, cand nu s-a prezentat niciun investitor.