Piperea: Oltchim poate fi comparat cu o bomba chimica

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 13:03
2119 citiri
Piperea: Oltchim poate fi comparat cu o bomba chimica
Foto: enational.ro

Oltchim Ramnicu Valcea a devenit obiectiv strategic national, dupa ce administratorii judiciari au solicitat autoritatilor sa includa societatea in aceasta categorie, deoarece cantitatea de clor utilizata in procesele de fabricatie ar putea ucide orice forma de viata pana in Atena, asemeni unei bombe chimice, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

"Indiferent de solutia gasita pentru Oltchim, ca se va vinde, cum se va vinde, trebuie sa ramana in viata. Procesul de fabricatie presupune ca se creeaza si se consuma clor, la o puritate de aproape 100%.

Capacitatea de stocare de maximum 4.000 tone a fost atinsa, pentru ca nu se putea consuma, dar se producea clor. Acum este sub 1.500 de tone. Gazul emanat este atat de toxic incat o cantitate de 10 miligrame, daca nu ma insel, poate ucide un om. Daca, Doamne fereste, este eliminata in atmosfera toata cantitatea, toata suflarea este distrusa pana la Atena. Este asemenea unei bombe chimice", a afirmat Gheorghe Piperea.

Administratorii judiciari ai societatii au solicitat, astfel, ca Oltchim sa fie considerat obiectiv strategic national si sa fie pazit de angajatii Jandarmeriei.

"Noi am cerut ca obiectivul acesta sa fie considerat obiectiv strategic national. De aceea am solicitat Ministerului de Interne sa fie pazit de jandarmi, nu de firme de paza, la o luna de la intrarea in insolventa. Autoritatile au fost de acord cu aceasta masura", a adaugat Gheorghe Piperea.

#Oltchim obiectiv strategic, #Oltchim bomba chimica , #privatizare