Ponta culege roadele? Doua companii din China, interesate de cumpararea Oltchim (Video)

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 21:38
2919 citiri
Ponta culege roadele? Doua companii din China, interesate de cumpararea Oltchim (Video)
Foto: Arhiva

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat luni o scrisoare de intentie cu Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum, cele doua companii din China fiind interesate sa participe la privatizarea combinatului din Ramnicu-Valcea, aflat in insolventa.

"Prin aceasta scrisoare de intentie, garantam companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vanzare a Oltchim, precum si respectarea tuturor angajamentelor europene.

Pentru noi este un lucru foarte bun ca mai exista inca un consortiu interesat de Olchim. Exista un interes major pentru Oltchim, care sper sa se concretizeze in cat mai multe oferte", a declarat luni intr-o conferinta ministrul Economiei, Andrei Gerea.

La conferinta nu au participat si reprezentantii companiilor chineze.

Gherea a spus ca va fi un proces transparent si concurential, iar Ministerul Economiei este "optimist si increzator" si asteapta "cu emotie" sa dechida ofertele.

Intrebat daca solicitarea de transparenta si de tratament nediscriminatoriu au reprezentat o cerinta a companiilor chineze sau au venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: "Ne-am intalnit undeva la mijloc".

"Scrisoarea de intentie este, daca vreti, un gest simbolic, dar cu o incarcatura foarte mare", a mai spus ministrul.

Statul detine, care detine prin Ministerul Economiei 54,7% din actiunile Oltchim, a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat in insolventa in luna ianuarie a acestui an.

Vanzarea Oltchim este programata pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depusa pana la 17 ianuarie.

#companii China privatizare Oltchim, #companii China cumparare oltchim, #companii China Oltchim , #privatizare