Ponta: Exista un interes foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:54
1807 citiri
Ponta: Exista un interes foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca exista investitori foarte interesati de preluarea Oltchim.

"S-a repornit, s-au facut niste incasari. Din pacate, banii nu au putut fi folositi la salarii, pentru ca i-au luat creditorii. Si atunci, astazi are loc o noua intalnire a ministrului Daniel Chitoiu cu conducerea de acolo. Incet-incet, reusim si repornim", a declarat premierul la finalul reuniunii saptamanale a USL.

Potrivit acestuia, "problema este ca unii nu doresc sa ramana repornit Oltchimul si ca gandesc sa obtina nu stiu ce avantaje".

"Din fericire, si ministerul Economiei si Ministerul Finantelor au aceasta problema, aceasta prioritate absoluta si pot sa o rezolve in continuare. Intr-adevar, in contextul decapusarii Oltchimului, exista din nou un interes foarte concret si foarte clar din partea investitorilor pentru Oltchim. Mai mult nu pot sa va spun in acest moment", a spus liderul USL.

Afirmatiile lui Ponta au fost facute in contextul in care angajatii combinatului au reinceput protestele, cerand plata salariilor pe lunile septembrie si octombrie.

De asemenea, protestatarii sunt nemultumiti din cauza lipsei capitalului de lucru si a modului in care le sunt sustinute interesele de cele doua sindicate din combinat.

Ei mai solicita repornirea celorlalte sectii, avand in vedere ca doar una este functionala acum.

#Victor Ponta investitori Oltchim, #Ponta investitori Oltchim, #Ponta privatizare Oltchim , #privatizare