Ponta: Sa nu ne facem iluzii cu privire la companiile interesate de Oltchim

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 11:49
1500 citiri
Ponta: Sa nu ne facem iluzii cu privire la companiile interesate de Oltchim
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a afirmat ca nu isi face iluzii cu privire la companiile interesate de Oltchim, fiind vorba de un domeniu industrial care "merge destul de prost".

"In acest moment, cel mai important este sa venim cu planul de restructurare. Vor veni companiile interesate, dar sa nu ne facem iluzii. Este un domeniu industrial care merge destul de prost in Europa si in lume. Eu as vrea sa fie investitori si din America si din Rusia", a declarat Ponta.

De asemenea, premierul a precizat ca nu a discutat despre Oltchim cu reprezentantii Comitetului Mixt Romania - Rusia, in cadrul unei intrevederi care a avut loc la inceputul saptamanii.

In ceea ce priveste plata salariilor restante ale angajatilor Oltchim, Ponta a precizat ca banii transmisi catre conturile Oltchim sunt blocati de creditorii combinatului.

"Orice leu pe care il putem transmite catre conturile Oltchim este imediat blocat de catre creditori. Trebuie ca acel Comitet de repornire a Olcthim sa gaseasca solutii pentru ca banii sa nu mai fie blocati", a spus premierul.

#Ponta companii privatizare Oltchim, #salarii Oltchim , #privatizare