Privatizare prin negociere directa la Oltchim? Analistii: Ponta alearga dupa cai verzi

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 22:55
2174 citiri
Privatizare prin negociere directa la Oltchim? Analistii: Ponta alearga dupa cai verzi

Esecul privatizarii Oltchim si datoriile de peste 700 de milioane de euro, care continua sa creasca, au determinat Guvernul Ponta sa ia in considerare modalitatea de privatizare prin negociere directa cu un investitor strategic.

Preluarea combinatului Oltchim inseamna preluarea pachetului majoritar de 54,8%, detinut de catre statul roman, dar si a unor creante, de peste 700 de milioane de euro. La acestea se adauga presiunea ca Oltchim sa fie repornit, restructurat si eficientizat.

In acest context, negocierea directa cu un investitor strategic poate reprezenta o solutie, insa doar in cazul Oltchim, crede brokerul Mihai Chisu.

"In mod normal, negocierea directa pentru privatizare n-ar trebui sa se intample si cu alte companii de stat", a declarat Mihai Chisu, pentru Business24, adaugand faptul ca se refera la companiile pentru care statul nu doreste privatizarea majoritara, ci doar vanzarea a unui procent minoritar de actiuni.

"In cazul Oltchim, negocierea pentru privatizare directa ar fi o solutie, care ar rezolva punctual o problema. Altfel, privatizarile ar trebui sa se faca prin intermediul bursei, pentru ca aceasta intermediere presupune transparenta, deschidere catre publicul larg si ar genera si un business nou si noi piete de capital", afirma Mihai Chisu.

Citeste mai multe despre Analistii, despre privatizarea Oltchim prin negociere directa: Ponta alearga dupa cai verzi pe Business24.ro.

#investitor strategic Oltchim, #negociere directa privatizare Oltchim, #privatizare Oltchim Victor Ponta , #privatizare