Privatizarea Oltchim: Care au fost ofertele

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 14:22
2287 citiri
Privatizarea Oltchim: Care au fost ofertele
Foto: Arhiva

Licitatia pentru privatizarea Oltchim a inceput vineri la pranz, existand trei investitori interesati de combinatul de la Ramnicu Valcea.

Statul a oferit spre vanzare un pachet de 54,8 la suta din actiunile detinute de Ministerul Economiei, precum si creantele Oltchim catre Electrica si AVAS.

Astfel, Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a avut cea mai mare oferta pentru actiunile Oltchim, in valoare de peste 203,1 milioane de lei. Totusi, el nu a licitat si pentru achizitia creantelor Oltchim catre Electrica si AVAS.

Chimcomplex, detinut de omul de afaceri Stefan Vuza, a oferit 18,8 milioane de lei pentru actiunile Oltchim si 202,6 milioane de lei pentru creanta Electrica. Pentru achizitia in bloc (a creantelor catre Electrica, AVAS si a actiunilor), oferta este de 221,4 milioane de lei. Insa nu a fost depusa oferta pentru creanta AVAS, fapt ce ar putea reprezenta un dezavantaj.

Privatizarea Oltchim: Doar o oferta respecta toate cerintele LIVE

De asemenea, AISA Invest, firma condusa tot de Stefan Vuza, a depus oferta de achizitie doar a actiunilor Oltchim, in valoare de 30 de milioane de lei.

Pretul oferit de PCC, in varianta cumpararii in bloc a celor trei active, este de 13,4 milioane de lei, aceeasi suma fiind ofertata si pentru creantele AVAS si Electrica, aceasta oferta fiind cea mai viabila, cel putin la prima vedere.

Trebuie mentionat ca este posibil ca fiecare dintre cele trei parti - actiuni, creante AVAS, creante Electrica - sa fie achizitionata individual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#oferte licitatie privatizare Oltchim, #licitatie privatizare Oltchim, #oferte privatizare Oltchim , #privatizare