Privatizarea se prelungeste: Viitorul proprietar Oltchim, aflat cel mai probabil in iarna

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 21:37
1647 citiri
Privatizarea se prelungeste: Viitorul proprietar Oltchim, aflat cel mai probabil in iarna
Foto: Arhiva

Viitorul proprietar al Oltchim va fi cunoscut cel mai probabil in aceasta iarna, iar procesul de privatizare al entitatii Oltchim II se va prelungi pana in primavara anului viitor, au declarat marti reprezentantii combinatului.

Astfel, potrivit conducerii Oltchim, dupa ce vor intra in contul combinatului creditele de la Piraeus Bank, Transilvania Bank si suma dupa vanzarea sectiei Ramplast, se va trece la etapa infiintarii entitatii Oltchim II, o societate noua, degrevata de datorii si care va fi scoasa la privatizare.

"Sumele propuse pentru a intra in contul combinatului sunt aproximativ 6 - 6,5 milioane de euro de la Piraeus, 2 - 2,5 milioane de la Transilvania Bank si sa speram ca in jur 6 - 7 milioane dupa vanzarea Ramplast. Acesti bani vor fi folositi pentru recapitalizarea Oltchim in sensul de a porni anumite sectii, de a achizitiona materii prime pentru procesul de productie si cel mai important aspect, pentru infiintarea Oltchim II. Valoarea acestei societati se ridica la 274 de milioane de euro.

Oltchim II cuprinde sectiile functionale, electroliza I si II, PVC, monomerii, platforma Bradu etc. Oltchim I va ramane cu datoriile si cu instalatiile care nu au nicio perspectiva de repornire si care nu au mai fost folosite de mult timp", a declarat, marti, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Procesul de privatizare al Oltchim II se va intinde pe o perioada de cel putin 30 de zile, iar reprezentantii combinatului spun ca "cel mai sigur acesta se va face prin negociere directa cu cei interesati de achizitionarea acestuia si probabil ca in iarna se va cunoaste viitorul proprietar de la Oltchim, dar finalizarea procesului va avea loc in primavara".

In afara rusilor de la Oil Trade Gas, care au avut discutii cu OMW pentru rafinaria Arpechim, restul companiilor interesate de Oltchim nu au mentionat nimic de activul de la Pitesti.

In ceea ce priveste Oltchim I, acesta va fi valorificat de creditori pentru a fi recuperate datoriile, dupa care va fi declarat faliment, au mai spus reprezentantii combinatului.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Valcea, unde lucreaza peste 2.300 de salariati. Acesta se afla incepand din luna ianuarie in insolventa.

#Oltchim proprietar iarna, #anunt proprietar Oltchim, #privatizare Oltchim , #privatizare