Protest la Oltchim: Angajatii, nemultumiti de liderul sindical

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 11:03
2746 citiri
Protest la Oltchim: Angajatii, nemultumiti de liderul sindical
Foto: Arhiva

Aproximativ 200 de angajati ai combinatului chimic Oltchim au inceput sa protesteze, marti dimineata, la sediul companiei din Ramnicu Valcea.

Protestele au loc dupa ce instanta a hotarat repunerea in functie a fostului lider sindical Mihai Diculoiu, relateza Digi24.

Acesta fusese inlocuit de Corneliu Cernev, in timpul negocierilor pentru privatizarea combinatului, dintre Guvern si Dan Diaconescu, patronul OTV, care, ulterior, au esuat.

"Cei 200 de angajati sunt nemultumiti fata de aceasta decizie a instantei si a faptului ca Mihai vine inca la serviciu drept lider sindical. Raman lider sindical interimar pana se fac alegeri iar, saptamana viitoare", a declarat Corneliu Cernev (foto). Acesta a adaugat ca discuta cu reprezentantii conducerii, dar si cu Diculoiu, pentru a vedea se pot rezolva nemultumirile angajatilor.

Luni, actionarul minoritar, firma germana PCC, a cerut revocarea Consiliului de Administratie al combinatului chimic si alegerea unor noi membri, revizuirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul in curs si realizarea unui buget "realist" pentru 2013.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Oltchim transmis Bursei de Valori Bucuresti, PCC a cerut Consiliului de Administratie prezentarea raportului privind sistemul de distributie a produselor comercializate de Oltchim, prin care sa se evidentieze cota de profit a intermediarilor si sa propuna masuri de corectie.

Nu in ultimul rand, germanii - care au participat la licitatie de vanzare, dar au avut o oferta prea mica - au solicitat si plata integrala a unei datorii in valoare de 15,7 milioane de lei a Oltchim catre Salrom si punerea la dipozitia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a contractelor de achizitie publica de peste 500.000 de euro.

Angajatii combinatului asteapta, inca, sa reinceapa activitatea de productie, fiind deschisa, deoacamdata, o singura sectie, doar de proba.

Potrivit Ministerului Economiei, inceperea efectiva a productiei la instalatiile din sectiile de electroliza cu catod de mercur, propenoxid si polieteri ar trebui sa aiba loc in a doua jumatate a lunii noiembrie.

Oltchim a fost inchis inainte de inceperea procesului de privatizare, licitatia de vanzare avand loc pe 21 septembrie. Aceasta a fost castigata de Dan Diaconescu, dar presedintele PP-DD nu a mai adus si banii promisi in timpul licitatiei, peste 200 de milioane de lei.

Remus Vulpescu, seful OPSPI la acea data, a facut plangere penala la adresa lui Diaconescu, iar luni acesta a fost prezent la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a a dat declaratii in dosarul deschis pe numele lui Dan Diaconescu.

#protest Oltchim lider sindical, #privatizare Oltchim , #privatizare