SIF Transilvania ar putea sa se bata cu chinezii pentru Oltchim

Luni, 03 Martie 2014, ora 10:21
2844 citiri
SIF Transilvania ar putea sa se bata cu chinezii pentru Oltchim
Foto: Arhiva

SIF3 Transilvania ar putea depune o oferta pentru preluarea combinatului chimic Oltchim, care necesita investitii de sute de milioane de euro, a declarat Mihai Fercala, presedintele executiv al societatii de investitii financiare.

"Participarea SIF3 la licitatia pentru vanzarea Oltchim este, acum, in analiza. Combinatul valcean necesita investitii importante de sute de milioane de euro. Asa ca avem mai multe variante de lucru si de finantare a unei astfel de operatiuni", a spus Fercala pentru Bursa.ro.

Mai multe companii ar putea sa se inscrie la licitatia pentru preluarea combinatului valcean, aflat in insolventa din ianuarie 2013.

Printre acestea se afla consortiului de companii chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, ai carui reprezentanti vor veni pe sapte martie in Romania pentru a-si perfecta oferta. Conform unor surse din Ministerul Economiei, oferta chinezilor ar include si rafinaria Arpechim, detinuta de Petrom.

Miscare surpriza la Oltchim: Guvernul va prelua rafinaria Arpechim Pitesti

Mai sunt interesate de preluarea Oltchim si Chimcomplex Borzesti, detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, si divizia petrochimica a grupului MOL Ungaria.

Ofertele pot fi depuse pana pe 28 martie.

Oltchim si-a redus anul trecut pierderile cu 50%, la 285,08 milioane de lei (64,5 milioane de euro), ca urmare a reducerii semnificative a cheltuielilor financiare.

#SIF3 Transilvania Oltchim, #privatizare Oltchim, #companii preluare Oltchim , #privatizare