TISE, discutii cu Guvernul roman despre Oltchim - Cand va fi reluata privatizarea

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:37
2026 citiri
TISE, discutii cu Guvernul roman despre Oltchim - Cand va fi reluata privatizarea

Reprezentantii companiei TISE, care face parte din grupul rus Gazprom, vor veni la Bucuresti, pentru a discuta cu oficialii romani despre investitii strategice in tara noastra, inclusiv preluarea Oltchim.

"Cei de la TISE au reprogramat vizita datorita unor evenimente care au avut loc in Federatia Rusa la care presedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de presedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie si va fi stabilita pe canale diplomatice, prin ambasada Romaniei la Moscova", a afirmat Traicu, citat de Mediafax.

Initial, intanirea trebuia sa aiba loc la mijlocul lunii noiembrie.

Traicu a mai precizat ca procesul de privatizare va fi reluat dupa instalarea noului Guvern, format dupa alegerile de duminica.

El a tinut sa mentioneze ca repornirea unor linii de productie de la Oltchim s-a facut exclusiv din fondurile clientilor. Traicu a daugat ca exista memorandumuri semnate cu bancile CEC, BCR si Banca Transilvania pentru acordare unor credite combinatului chimic.

Compania TISE, care face parte din grupul rus Gazprom, s-a aratat interesata de preluarea Oltchim, insa nu a participa la licitatie.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca exista discutii in acest sens cu investitorul strategic.

In luna septembrie, combinatul a trecut printr-un proces esuat de privatizare, deoarece Dan Diaconescu nu a platit suma licitata, de 45 milioane de euro.

Oltchim Ramnicu Valcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei, in primele noua luni din 2012, in crestere cu peste 128,73 milioane lei (71%), fata de aceeasi perioada a anului anterior.

#TISE discutii Oltchim, #TISE privatizare Oltchim, #TISE discutii Guvern Oltchim , #privatizare