Veste proasta pentru Oltchim: Niciun investitor nu a depus o oferta

Vineri, 28 Martie 2014, ora 21:44
3152 citiri
Veste proasta pentru Oltchim: Niciun investitor nu a depus o oferta
Foto: Arhiva

Niciun investitor dintre cei patru care au achizitionat caietul de prezentare pentru privatizarea Oltchim nu a depus oferta angajanta in termenul limita, o parte dintre acestia solicitand un nou termen, de 30 de zile, informeaza consortiul de administratori judiciari ai Oltchim.

Patru potentiali investitori au platit suma de 20.000 de euro plus TVA pentru a achizitiona caietul de prezentare care detaliaza procedura si etapele vanzarii fluxului de productie al Oltchim SA.

La expirarea termenului limita, 28 martie, ora 11.00, consortiul de administratori judiciari a consemnat ca nu a fost depusa nicio oferta angajanta din partea investitorilor interesati.

Dupa expirarea termenului limita, a fost depusa o oferta din partea unui potential investitor, insa aceasta nu a fost luata in considerare si urmeaza sa fie returnata.

Ministrul Economiei dezvaluie ce se intampla cu Oltchim si cat trebuie investit in combinat

O parte dintre investitori, interesati de functionarea in sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinaria Arpechim, au solicitat un nou termen, de 30 de zile, motivat de orizontul de timp in care estimeaza ca vor finaliza negocierile care le garanteaza preluarea rafinariei odata cu Oltchim SPV.

Consortiul de administratori speciali va convoca Adunarea creditorilor si va supune aprobarii acesteia repetarea procedurii cu un nou termen limita de depunere a ofertelor angajante.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea a raportat pentru 2013 pierderi de 285,08 milioane de lei, in scadere cu 50% fata de 2012, cand societatea a incheiat anul cu un rezultat negativ de 569,4 milioane de lei, potrivit situatiilor financiare preliminare pe 2013 transmise Bursei de Valori Bucuresti.

In decembrie 2013, Adunarea Creditorilor Oltchim a stabilit la 305,2 milioane de euro valoarea - reper a activelor Oltchim, care au fost transferate la o noua societate si scoase la privatizare. Creditorii au aprobat si infiintarea acestei noi societati, Oltchim SPV, care va prelua activele viabile ale Oltchim, vechea companie, si va fi privatizata.

Combinatul petrochimic din Ramnicu Valcea se afla in insolventa de la inceputul anului 2013.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Oltchim privatizare esuata, #Oltchim oferte privatizare , #privatizare
Comentarii