Vosganian: Problema salariilor Oltchim va fi rezolvata pana la Anul Nou

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 19:29
2167 citiri
Vosganian: Problema salariilor Oltchim va fi rezolvata pana la Anul Nou

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a asigurat, dupa ce a preluat mandatul de la fostul ministru Daniel Chitoiu, ca nu sunt probleme cu salariile pe anul acesta pentru angajatii de la Oltchim.

Varujan Vosganian a mai precizat ca procedura de privatizare a combinatului va fi reluata in maximum trei luni, potrivit B1Tv.

"Vom asigura continuarea productiei. Am avut chiar intalnire dimineata cu conducerea Oltchim si presedintele CJ. Pe 27 - 28 incheiem un protocol care sa permita continuarea alimentarii cu energie electrica a combinatului. Pana la anul nou chestiunea va fi rezolvata. De asemenea, pana la Anul Nou am primit asigurari ca si chestiunea salariilor va fi rezolvata. Ea va ramane nerezolvata pentru luna ianuarie, dar imediat dupa Anul Nou vom vedea daca salariile pot fi platite din resurse proprii sau trebuie sa mobilizam resurse ale statului", a declarat Varujan Vosganian.

Ministrul a mai anuntat ca, in cel mult 3 luni, se va relua procedura pentru privatizarea Oltchim, care va incepe printr-o campanie de promovare a combinatului in mediile investitionale interne si straine.

"Trebuie sa avem la nivelul consultantei o expertiza de asa natura incat sa evitam pe viitor improvizatii si imposturi ca acelea cu care ne-am lovit la tentativa prealabila de privatizare", a adaugat ministrul Economiei.

#Vosganian salarii Oltchim, #Varujan Vosganian privatizare Oltchim , #privatizare