Vulpescu: Daca nu eram convinsi de oferta lui Diaconescu nu ii atribuiam licitatia

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 19:44
2990 citiri
Vulpescu: Daca nu eram convinsi de oferta lui Diaconescu nu ii atribuiam licitatia
Foto: Ziarul Financiar

Remus Vulpescu, seful OPSPI, a declarat, sambata, ca daca membrii comisiei nu ar fi fost convinsi de oferta si de argumentele prezentate de Dan Diaconescu la licitatia pentru privatizara combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, atunci nu i-ar fi atribuit acestuia victoria.

"Daca nu aveam aceasta convingere a argumentelor si documentelor adjudecatorului nu i-am fi atribuit aceasta licitatie", a spus Vulpescu, la Realitatea TV.

Acesta a pus accentul pe faptul ca deocamdata combinatul nu este privatizat si proprietarul este in continuare Ministerul Economiei, din moment ce contractul nu a fost inca semnat si banii nu au fost virati.

"Va fi un rezultat care va tot fi digerat in viitoarea perioada, deocamdata Oltchim nu e privatizata, proprietarul nu este altul, nu s-a primit nimic inca. Noi am atribuit licitatia celui care a venit cu cea mai mare suma de bani, la mare distanta de locul doi", a explicat Vulpescu.

Seful OPSPI a mai spus ca niciunul dintre cei care au cumparat caiete de sarcini pentru licitatie nu a formulat obiectiuni vis-a-vis de proces si nu a avut neclaritati in acest sens.

Acesta a adaugat ca se astepta la participarea a doi investitori industriali puternici, unul din est si unul din vest, precizand ca experienta in domeniul chimic nu a reprezentat o conditie in cadrul licitatiei.

"Noi l-a invitat sa semnam contractul luni, vom fi pregatiti cu contractul. Nu s-a plans cineva ca contractul ar fi un proiect incomplet. Niciunul dintre cei 13 cumparatori ai caietelor de sarcini nu a emis niciun fel de obiectiuni fata de proiect. Noi speram in participarea a doi investitori puternici, industriali, da unul era din est si unul din vest. Nu a existat conditia de experienta in domeniu pentru a cumpara pachetul de actiuni", a incheiat Remus Vulpescu.

Omul de afaceri Stefan Vuza a declarat ca l-a felicitat pe Dan Diaconescu pentru victorie, insa a precizat ca se asteapta la o noua privatizare a combinatului in viitorul apropiat.

"El a castigat, eu l-am felicitat, e normal. In acelasi timp i-am zis ca il asteptam la viitoarea privatizare a Oltchim, asa cum i-am spus si lui Vulpescu. Va fi scoasa la o urmatoare privatizare Oltchim", a spus Vuza, la Realitatea TV.

Dan Diaconescu, castigatorul privatizarii Oltchim

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, este noul actionar majoritar al combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarilor in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat: Ponta il felicita dupa ce da banii

Oferta sa a fost doar pentru actiunile Oltchim, in valoare de 203,1 milioane de lei. Diaconescu nu a depus oferte si pentru achizitia creantelor Oltchim catre AVAS si catre Electrica.

Creanta Oltchim pentru AVAS nu a avut oferte, prin urmare nu s-a vandut. De asemenea, creanta catre Electrica nu s-a vandut deoarece oferta Chimcomplex a fost mai mica decat pretul minim cerut de Electrica.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Diaconescu Oltchim licitatie Vulpescu, #Diaconesuc Oltchim combinat actiuni, #Diaconescu Vulpescu licitatie combinat , #privatizare