Scandal la nationala! "Galacticele" Oltchimului ameninta cu boicotul!

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 12:19
2843 citiri
Scandal la nationala! "Galacticele" Oltchimului ameninta cu boicotul!

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei merge din scandal in scandal, cel mai recent aducandu-le in prim plan pe jucatoarele de la Oltchim, care ameninta ca vor boicota prima reprezentativa.

Sportivele sunt nemultumite de faptul ca Gheorghe Tadici este favorit sa preia functia de selectioner.

Federatia Romana de Handbal (FRH) nu a decis inca cine il va inlocui pe Radu Voina la echipa nationala, insa Tadici este unul dintre numele luate in considerare de oficiali.

Afland acest lucru, sportivele legitimate la Oltchim au transmis, prin intermediul unor sms-uri trimise factorilor de decizie de la Federatie, ca vor refuza convocarile la prima reprezentativa in cazul in care Tadici va fi numit selectioner.

"Am primit un mesaj asemanator. Decizia va fi luata insa de Consiliul de Administratie. Deocamdata, joi este convocata Comisia Tehnica, de la care astept toate propunerile pentru postul de selectioner", a declarat Cristian Gatu in editia tiparita a Prosportului.

Din primele informatii, patru tehnicieni sunt luati in calcul in momentul de fata - Gheorghe Tadici, Ion Craciun, Dumitru Musi si Mariana Tarca.

Gheorghe Tadici, antrenorul celor de la HC Zalau, sustine ca nu ar avea o problema daca handbalistele de la Oltchim ar boicota nationala, el promitand ca va readuce prima reprezentativa in fruntea sportului mondial.

"Reactiile vin din partea unora care au pacalit handbalul in ultimii patru ani. Au ajuns intr-o stare de disperare dupa o perioada de dolce vita. Le este teama celor care ma contesta ca echipa nationala isi va redobandi onoarea si va reveni la rezultatele din trecut, intre primele patru din lume.

Argintul mondial din 2005 a fost obtinut fara nicio handbalista de la Oltchim. Apoi, majoritatea jucatoarelor de la Valcea au facut parte din lotul Romaniei care au ocupat locul 13 la ultimul Campionat Mondial si au ratat calificarea la JO de la Londra. Cu asemenea atitudine, cand jucatoarele isi aleg antrenorul, nici performantele nu pot sa apara", a replicat Tadici, potrivit sursei citate.

Radu Voina a fost lasat sa plece de la echipa nationala, contractul sau expirand, dupa ce Romania a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

M.D.

Citește și:
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....
Scandal între primarul și prefectul Capitalei pe tema zonelor protejate. Toni Greblă: ”Ceva e în neregulă cu PUZ-urile”
Scandal între primarul și prefectul Capitalei pe tema zonelor protejate. Toni Greblă: ”Ceva e în neregulă cu PUZ-urile”
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat duminică, 5 februarie, ca reacţie la acuzaţiile aduse de Nicuşor Dan, că i-a solicitat prin două adrese primarului să îi trimită copie...