Olympique Lyon, din nou campioana in Franta

Duminica, 18 Mai 2008, ora 08:49
1330 citiri
Olympique Lyon, din nou campioana in Franta

Olympique Lyon a cucerit sambata seara al saptelea titlu consecutiv in Franta, dupa ce a castigat disputa cu echipa internationalilor romani Daniel Niculae si Gabriel Tamas, Auxerre, cu scorul de 3-1.

Echipa lui Alain Perin este acum foarte aproape de primul event din istorie. Fotbalistii de la Lyon nu au pastrat deloc suspansul in ultima etapa a campionatului francez, reusind sa inscrie in primul minut prin Karim Benzema si au modificat din nou tabela in minutul 10 prin Fred la o greseala colectiva a defensivei lui Auxerre. Titular in linia de atac a lui Auxerre alaturi de Oliech si Lejeune, Daniel Niculae a reusit sa marcheze in minutul 14 dupa o recuperare norocoasa in careul advers, insa golul fostului rapidist a fost anulat.

Oaspetii au incheiat conturile in minutul 53, cu golul lui Kallstrom, iar Auxerre a marcat golul de onoare prin Thomas in minutul 78.

Daniel Niculae a fost titular, fiind inlocuit in minutul 71 de polonezul Jelen, in timp ce Tamas a jucat pe toata durata meciului. Aflat la ultimul meci pentru Auxerre, Vlad Munteanu a ramas pe banca de rezerve.

Paris Saint Germain si Toulouse au reusit sa se salveze de la retrogradare, dupa ce ambele echipe au reusit sa castige disputele din etapa a 38-a. Echipa din capitala s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Sochaux, iar Toulouse a invins cu acelasi scor, pe teren propriu, pe Valenciennes.

Finalul editiei 2007-2008 in Ligue 1, a adus si distributia finala a clasamentului, cu Olympique Lyon campioana, prezenta in Liga Campionilor, alaturi de Bordeaux si Marseille. In Cupa UEFA merg echipele Nancy, Saint-Etienne si PSG (invingatoare a Cupei Ligii), iar in Intertoto va fi prezenta formatia Rennes.

Au retrogradat in liga secunda Lens, Strasbourg si Metz, promovand pe prima scena a fotbalului francez Nantes, Le Havre si Grenoble.

Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi a căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
#Lyon, #Niculae, #Tamas, #Franta , #stiri Olympique Lyon