Averea lui Hayssam, pusa sub sechestru - bunurile vor fi scoase la licitatie (Video)

Joi, 01 August 2013, ora 12:19
2455 citiri
Averea lui Hayssam, pusa sub sechestru - bunurile vor fi scoase la licitatie (Video)

Procurorii au pus sechestru pe averea lui Omar Hayssam, iar bunurile sale vor fi scoase la licitatie publica, pentru a fi acoperite daunele provocate in cele patru dosare in care este judecat sau condamnat sirianul.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DIICOT, s-a dispus sechestru pe averea lui Omar Hayssam, care a fost trimis in judecata in patru dosare penale, instantele de judecata pronuntand condamnarea inculpatului la pedepse cu inchisoarea in trei dintre aceste cauze.

Asadar, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator prin blocarea tuturor conturilor deschise la banci de un numar de 47 de societati comerciale, asupra unui imobil situat pe Calea Calarasilor din Bucuresti, precum si asupra unei sume de un milion de euro, din contul deschis la Credit Europe Bank, precum si un alt cont, de aproape 11.000 de dolari, deschis la aceeasi banca.

De asemenea, s-a pus sechestru pe un autoturism Audi A8, o cladire si terenul aferent de pe strada Spatarului, din sectorul 2 al Bucurestiului, precum si asupra unui teren situat in Otopeni.

In comunicatul DIICOT sunt enumerate o serie de instalatii si utilaje asupra carora de asemenea s-a dispus sechestru, precum o statie de epurare, un generator de abur, compresor, un cazan sau o instalatie de suflat preforme.

Prejudiciul creat prin delapidare, de catre Omar Hayssam, se ridica la 7,8 milioane de lei, iar bunurile sale vor fi scoase la vanzare prin licitatie publica, insa datoriile sunt mult mai mari decat valorea bunurilor, iar mare parte a averii sirianului nu se mai afla pe numele sau.

Hayssam a cerut un nou termen de judecata - a motivat ca nu are ochelari si avocat (Video)

Omar Hayssam a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, dupa ce procurorii au cerut arestarea preventiva in dosarul "Bucovina", sirianul fiind acuzat de delapidare, inselaciune, dar si spalare de bani.

Hayssam a fost trimis in judecata in acest dosar in octombrie 2012, de catre procurorii DIICOT, alturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi. Toti sunt acuzati de inselaciune si delapidare.

Omar Hayssam are de ispasit si o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. De asemenea, acesta mai are o condamnare de 16 ani de inchisoare in dosarul Volvo Truck si inca una de trei ani in dosarul "Foresta Nehoiu". Toate aceste condamnari sunt definitive.

Sirianul a fost predat Politiei Romane pe 19 iulie, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, iar, in prezent, este incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Citeste si:
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de...
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Senatorul USR Marius Bodea susţine că Mihai Chirica a ajuns exponentul corupţiei în administraţia locală şi se întreabă de ce PNL nu se delimitează de edilul ieşean din cauza dosarelor...
Comentarii
Constant
rank 5
La curent alternativ, nu ii dau mai mult decit 3 minute...