Fost sef SRI despre cazul Hayssam: Cine e cu musca pe caciula se teme Interviu

Marti, 30 Iulie 2013, ora 18:35
9046 citiri
Fost sef SRI despre cazul Hayssam: Cine e cu musca pe caciula se teme Interviu

Fostul sef SRI Costin Georgescu este de parere ca Omar Hayssam va spune adevarul si va povesti toate detaliile aducerii sale in tara, inclusiv cine si de unde l-a adus, in fata judecatorului.

Costin Georgescu spune, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca aceia care se simt "cu musca pe caciula" au motive sa le fie teama de dezvaluirile sirianului. Totodata, fostul sef SRI din perioada 1997-2000 crede ca nu era treaba serviciilor pazirea lui Hayssam, ci mai degraba a Politiei de Frontiera.

Ce credeti ca s-a intamplat atunci, in 2005, si apoi in 2006, cand a fugit din tara Omar Hayssam?

Nu stiu, va spun sincer ca nu am raspunsuri. Si eu imi pun problemele astea, ca toata lumea, efectiv nu am raspunsuri. Sunt departe de treaba asta, dar si eu imi pun problema asta, si eu sunt curios, si eu as vrea sa stiu, dar sunt atatea variante ca nu poti sa spui ca e o varianta mai buna decat alta.

Nici n-am vrut sa discut problema respectiva, pentru ca n-a fost a mea, si am obiceiul asta - cand nu e o problema a mea, prefer sa nu intru. E mai bine in zonele astea sa nu te amesteci, incat nu e problema ta, nu te ocupi de chestia asta. Pe urma apare ca ba esti pus de cineva, ba ai vreun interes si atunci prefer sa stau deoparte, sa-i las pe altii sa se zbata, care trebuie sa se zbata pentru treaba asta.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

Cine credeti ca l-a adus in tara si de unde?

Sunt atatea variante de unde... De unde, din Siria, din Irak spune un post rusesc. Altii mai spun ca din Liban. Dar nu se stie, vedeti, n-ai niciun indiciu sa spui ca e de acolo, de acolo sau de acolo. De-aia spun ca pana la urma o sa spuna el singur. O sa spuna Hayssam, ca va spune, ca nu e un secret. Va spune avocatului, va spune sotiei, va spune la proces, de unde a venit, cum a venit, probabil.

Se va afla, dar nu asta e important, importante sunt relatiile lui, cum a facut unele privatizari, cu cine a fost amestecat, ce bani, astea sunt importante. Restul, cum a venit... L-au adus unii, o sa aflam cine. In orice caz, statul roman, ca n-a venit pe picioarele lui. Important este ce a facut el si cu ce trebuie sa raspunda.

Cand este condamnat pe asa perioada lunga, n-are ce sa faca, incepe sa spuna. Asa cred, cel putin, n-am elemente...

(...) Dar cred ca serviciile s-au ocupat de treaba asta, e normal sa fie asa. Probabil Ministerul de Externe, prin ambasade, a discutat treaba asta, serviciile s-au ocupat cu partenerii din tarile respective.

Basescu, despre cazul Hayssam: Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat

Hayssam, adus in Romania in urma unui "troc" cu Assad - surse siriene (Video)

Exista oameni care deja se tem, carora deja le este frica?

Cine este cu musca pe caciula, clar ca se teme, asta e cert. Nu poti sa nu te temi cand ai facut ceva si asta as vrea sa stiu si eu cine sunt aia si sa se clarifice problemele, ca nu e bine sa ramana probleme d-astea neclarificate.

N-o sa fie cutremur, ca au trecut ani de zile, unii dintre ei probabil ca au iesit la pensie, altii nu mai fac politica, nu mai ocupa functii de comanda in politic. Nu vad chiar cutremur, dar neplaceri va crea, sigur ca da. Au trecut anii. Daca era atunci, mai proaspat, da. Dar acum, dupa atatia ani...

Cazul Hayssam - Personajele principale si semnele de intrebare ramase

Atat premierul cat si presedintele au spus despre celalalt ca ii este frica de ce va spune Omar Hayssam.

Nu cred ca le e frica personal, niciunuia, dar zona din care vine fiecare... Cred ca la asta s-au referit, nu la persoanele propriu-zise. Dar totul e numai pe baza de supozitie, ce citesc in presa, ce aud la radio, la televiziune.

SRI este pus la curent cu informatiile?

Nu stiu daca este SRI sau SIE, ca in strainatate este SIE mai mult. Nu poti sa stii, poate au lucrat in colaborare. Sunt atatea variante ca nu stii care e cea mai buna. Faptul ca au rezolvat problema e important, important ca l-au adus in tara, important ca se termina cu Hayssam, cu problema Hayssam si se clarifica odata si ne mai ocupam si de alte lucruri, care sunt mai importante acum decat cazul Hayssam.

Ponta: Basescu a mintit cu toata afacerea Hayssam, de la jurnalistii rapiti, la aducerea in tara

In ce masura au fost responsabili - si si-au si dat demisia - sefii de servicii secrete din perioada in care Omar Hayssam a fugit din tara?

Parerea mea este ca n-au fost responsabili. Daca aveau o sarcina, ar fi fost responsabili, dar un serviciu nu poate sa urmareasca permanent pe toti care sunt in atentia Politiei, Parchetului samd.

Hayssam deja era in situatia ca era judecat. S-a facut o greseala - de ce nu s-a dat atunci, cand a fost eliberat, interdictia de a parasi tara? Ca asa se face in cazuri de felul asta. Deci a fost o greseala, cu intentie sau fara intentie, dar el a profitat de treaba respectiva. Nu era problema serviciilor.

I s-a dat interdictia de a parasi tara, dupa ce a fost eliberat in aprilie 2006, pentru ca altfel nu ar fi plecat pe ascuns.

Eu nu l-am studiat, dar daca a avut interdictie intr-adevar e mai grava chestia, dar inca o data: nu e treaba serviciilor. Atunci poate sa intre mai mult la intrebari Politia de Frontiera, care trebuie sa urmareasca frontiera. Daca a avut interdictie, el apare pe o lista cu cazuri de felul asta.

O sa aflam si asta (cum a plecat Hayssam din tara - n.red.), o sa aflam acum. E interesant sa afli chestiile astea. Astea clarifica niste lucruri si previn pe viitor astfel de cazuri, dar cati au plecat si nu i-a mai prins nimeni, si nu i-a mai adus in tara? Asta mi-e ciuda mie. Sunt cazuri mai importante.

Iar Hayssam e pe jumate de domeniul istoriei, pe jumate trebuie clarificat ca sa termine odata cu cazul Hayssam. Nu mi se pare un caz formidabil cand, vorba aia, Romania are atata probleme mai mari.

Generalul Talpes, despre Hayssam: Intr-un astfel de joc nu exista adevar - Interviu

Sa ne asteptam sa spuna Hayssam adevarul?

Eu asa sper, va spun sincer ca asa sper. Omul, cand este pus in situatia in care a ajuns el acum, cand poate boala care a fost e reala si are probleme de sanatate, cand stie ca are atatia ani de facut in inchisoare, va trebui sa clarifice aceste lucruri. Si pentru el e bine, si pentru toti, sa faca odata liniste in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Costin Georgescu Hayssam adus Romania, #Costin Georgescu adevar Hayssam, #sef SRI adevar Hayssam, #dezvaluiri Hayssam Romania , #inchisoare
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Iliescu cu toata gloata comunista !
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Știind la ce trage musca, ghiciți pe ce stau căciulile borfașilor