Geoana: In cazul Omar Hayssam adevarul trebuie prezentat integral

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 17:27
2397 citiri
Geoana: In cazul Omar Hayssam adevarul trebuie prezentat integral
Foto: Evz

Senatorul PSD Mircea Geoana sustine ca in cazul Omar Hayssam adevarul despre cele petrecute trebuie prezentat integral, in limita pastrarii secretului de stat, pentru ca tara noastra sa nu se mai confrunte cu o astfel de situatie.

El a mentionat, totodata, ca aducerea acestuia in Romania, pentru a-si ispasi pedeapsa la care a fost condamnat, merita salutata.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

"Eu astept mult mai multa claritate, pentru ca sunt multe zone neclare si cred ca nu este bine sa prezentam adevarul doar in partile care ne convin. Adevarul trebuie prezentat in integralitatea sa, chiar in lucrurile care sunt mai putin placute pentru statul roman, pentru ca in viitor sa nu mai avem astfel de situatii. (...)

In orice caz, daca a existat asa cum pare sa fie din comunicarea oficiala o operatiune a structurilor noastre speciale, faptul ca si-au facut datoria, probabil in conditii destul de complicate, probabil in parteneriat cu aliatii nostri principali, merita salutat si arata ca avem echipe profesioniste", a afirmat Geoana sambata, la finalul unei reuniuni a activistilor PES Romania.

Basescu, despre cazul Hayssam: Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat

Acesta a spus ca aducerea lui Hayssam in tara si deferirea lui justitiei, arata ca institutiile statului roman au "memorie lunga si bratul lung", ceea ce din punct de vedere a respectarii legii pe un caz "atat de sensibil" este un lucru foarte important, dar ca trebuie clarificate o serie de aspecte.

"Detaliile urmeaza sa fie prezentate in limita pastrarii secretului de stat. (...) In acelasi timp, sper ca venirea lui in tara sa aduca adevarul si numai adevarul cu privire la cele trei episoade importante, cat si la rapirea ziaristilor in Irak, pentru ca sunt inca multe semne de intrebare pe care cred ca putem si ar trebui sa le aflam.

A trecut suficient de mult timp de atunci. Si episodul cascadei de complicitati care au condus la parasirea teritoriului Romaniei de catre cel care a fost astazi readus in tara si, de ce nu, in limita posibilului, inca o data sa stim care sunt detaliile acestei operatiuni", a sustinut senatorul social-democrat.

Ponta: Blaga sa explice cat de prost poate fi un ministru caruia ii fuge un infractor ca Hayssam

Mircea Geoana a spus ca fuga lui Omar Hayssam din Romania este o rusine nationala.

"In primul rand, n-ar fi trebuit sa paraseasca tara. Cineva care este condamnat pentru terorism sa-ti plece din tara, pe sub nasul autoritatilor, este pur si simplu o rusine nationala.(...) Ar trebui sa ne intrebam cum a putut sa plece din tara cineva care a fost condamnat si care era presupus a fi in maxima securitate.

In al doilea rand, evident conditiile sunt foarte complicate, Siria este de multi ani de zile un teritoriu prada razboiului civil si elementele juridice bilaterale au avut o evolutie destul de sincopata, apropo de extradare. Dar, in cele din urma, faptul ca este readus pe teritoriul autoritatilor romane pentru ispasirea pedepsei este un lucru bun", a declarat Geoana.

Parlamentarul a mentionat ca, in situatia unui joc politic, exista riscul ca adevarul in cazul Hayssam sa nu fie aflat in totalitate, sub pretextul protejarii unor operatiuni speciale.

"As vrea sa stiu intreg adevarul despre ceea ce s-a intamplat cu el, cu anturajul, cu complicii sai, cu grupurile de interese care l-au sustinut, pentru ca adevarul este singurul panaceu, singurul turnesol la o astfel de situatie, in care exista tentatia de a juca politic un astfel de eveniment. Si daca joci politic, atunci risti ca parti ale adevarului sa ramana obscure si camuflate sub asa zisa protejare a interesului unor operatiuni speciale. (...)

Cred ca, inclusiv din punctul de vedere al Parlamentului, al Senatului Romaniei, care are atributiuni explicite in politica externa, cred ca o informare, poate cu usile inchise, poate in comisia SRI, poate in alte comisii specializate, comisia SIE, functie de cum s-a derulat operatiunea, sunt necesare. Si sunt convins ca si Guvernul va actiona cu autoritate si competenta in aceasta situatie", a declarat senatorul PSD Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Omar Hayssam Romania, #Omar Hayssam inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Păi, l-a prezentat Ponta mai devreme cat a putut el de integral. Sau