Hayssam, adus in Romania in urma unui "troc" cu Assad - surse siriene (Video)

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 17:20
6683 citiri
Hayssam, adus in Romania in urma unui "troc" cu Assad - surse siriene (Video)

Noi informatii referitoare la aducerea teroristului sirian Omar Hayssam in Romania ies la iveala, implicand o intelegere pentru protejarea afacerilor pe care le are varul presedintelui Siriei, Bashar al Assad, in tara noastra.

Astfel, Hayssam ar fi fost adus in tara printr-un troc la nivel inalt, in urma unei intelegeri dintre presedintele sirian si autoritatile romane, informeaza surse siriene ale site-ului All4Syria.info.

Omul de legatura ar fi fost sirianul Rami Makhlouf, unul dintre cei mai bogati oameni din tara sa si care are si afaceri in Romania, fiind totodata varul lui Bashar al Assad.

Basescu, despre cazul Hayssam: Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat

Potrivit sursei citate, omul de afaceri are mari investitii in Romania, prin intermediul socrului sau, Walid Othman, care este ambasadorul Siriei la Bucuresti.

Aducerea lui Hayssam in tara s-ar fi facut in schimbul promisiunilor autoritatilor romane ca nu se vor atinge de afacerile lui Rami Makhlouf, iar teroristul sirian ar fi fost adus in tara de la Beirut. In acest sens, se pare ca in operatiune ar fi fost implicata si organizatia terorista libaneza Hezbollah.

Omar Hayssam fi fost rapit de generalul Khalil Ghassa, la ordinul lui Bashar al Assad, dus pe aeroportul din Beirut si incredintat autoritatilor romane.

Sursa citata mai arata ca Rami Makhlouf ar spala bani in Romania, prin investitii in imobiliare si in alte companii.

Romania a blocat conturile varului presedintelui sirian Bashar al-Assad

In luna mai 2012, autoritatile romane i-au blocat conturile lui Rami Makhlouf, care este inrudit cu familia Assad prin matusa lui, Anisa Makhlouf, fosta sotie a fostului presedinte al Siriei, Hafez Assad.

Totodata, Makhlouf se afla pe lista celor sanctionati de Uniunea Europeana, nemaiavand voie sa intre in spatiul comunitar, asemenea sotiei sale. Varul presedintelui sirian ar fi participat activ la represiunea violenta din Siria si ar fi sustinut financiar regimul de la Damasc.

Hayssam, transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak - jurnalist sirian (Video)

Teroristul Omar Hayssam, gasit vinovat in instanta pentru rapirea, in 2005, a jurnalistilor Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Marie Jeanne Ion, a fost adus in Romania, pe 19 iulie.

Traian Basescu a declarat, in seara aceleiasi zile, ca Romania "a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat", fara a da mai multe informatii.

Seful statului a mai adaugat atunci ca nu confirma ca Omar Hayssam a fost preluat din Siria, nici ca a fost repatriat cu un avion al Armatei Romane, fapt ce a lasat loc de multe speculatii.

Modul in care a fost capturat sirianul a devenit subiectul preferat al jurnalistilor, analistilor si politicienilor, atat din tara, cat si de peste hotare. Vocea Rusiei a publicat, miercuri, declaratia unor jurnalisti sirieni care sustineau ca Omar Hayssam a fost adus in Romania din Irak.

Drumul lui Omar Hayssam spre Romania - Speculatii, zvonuri, scenarii

Ulterior, agentia SANA, al carui director era citat pentru aceasta informatie, a negat ca ar fi acordat vreo declaratie pentru Vocea Rusiei.

Citeste si:
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...
Ce-i mână pe politicieni în luptă pentru diploma de doctor: beneficiile invizibile. Avansare în carieră, bani și arderea etapelor
Ce-i mână pe politicieni în luptă pentru diploma de doctor: beneficiile invizibile. Avansare în carieră, bani și arderea etapelor
Un nou scandal privind doctoratele plagiate zdruncină România la vârful administrației după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este...