Hayssam, la tribunal: Ma doare sufletul ca mi se spune "teroristul numarul unu"

Vineri, 02 August 2013, ora 12:45
1804 citiri
Hayssam, la tribunal: Ma doare sufletul ca mi se spune "teroristul numarul unu"

Omar Hayssam a declarat vineri, in fata unui judecator de la Tribunalul Bucuresti, ca dosarele sale sunt rezultatul faptului ca s-a luat "de bun" ca el este terorist si ca apoi toata lumea a tinut cont de asta, fara sa vada si binele facut de el - "5.000 de locuri de munca".

Sirianul a refuzat sa dea o declaratie in fata judecatorului care a dezbatut propunerea de arestare preventiva facuta pe numele sau de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in dosarul de inselaciune si delapidare.

Totusi, el a aratat, fara sa se consemneze la dosar, ca nu a refuzat sa primeasca rechizitoriul prin care a fost deferit justitiei in acest caz, ci doar a vrut ca acesta sa-i parvina in prezenta unui avocat ales.

Hayssam a mai spus ca in cursul zilei de joi a primit vizita unor membri ai familiei sale, dar ca tot nu s-a reusit gasirea unui "avocat specializat".

Sirianul a explicat ca, in opinia sa, pentru aflarea adevarului "trebuie muncit, trebuie reluata aceasta cercetare" si trebuie vazut in ce conditii au fost luate declaratiile martorilor din dosar.

"Trebuie vazut in ce conditii au fost luate declaratiile. Declaratiile au fost luate sub presiunea faptului ca Omar Hayssam este terorist. Eu nu am nicio participatiune in acest dosar. Trebuie confruntate persoanele ce au dat declaratii. Grupul infractional nu a fost condus de mine", a declarat el, in fata instantei.

Omar Hayssam a mai aratat ca anchetatorii i-ar fi pus in spate firme-fantoma, care ar fi avut legatura cu el pentru simplu fapt ca a fost declarat teroristul numarul 1 al Romaniei. "Unde s-a gasit o firma-fantoma, hai s-o punem la teroristul asta. Dar sa se vada daca am contractat eu vreun credit", a declarat Hayssam.

Sirianul a mai spus ca in anii de sedere in Romania s-a comportant ca orice cetatean normal, a fost om de afaceri prosper si nu intelege cum se face ca, peste noapte, a devenit terorist si cel mai mare infractor al tarii.

"Pana acum, in toate dosarele, am fost cercetat pentru ca asa au spus X si Y, s-a luat de bun tot ce s-a spus rau despre mine pana acum. De ce nu ne uitam si la cele cinci mii de locuri de munca existente cat am fost eu si la cele cinci mii de familii care au trait bine. Ma doare sufletul ca se spune de mine 'teroristul'", a mai spus Hayssam.

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...