Mircea Dusa: Armata nu e implicata in operatiuni ilegale

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 21:28
3893 citiri
Mircea Dusa: Armata nu e implicata in operatiuni ilegale
Foto: timetv.ro

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat vineri seara ca "armata romana nu intreprinde actiuni ilegale". Asta dupa ce, anterior, afirmase ca "aducerea lui Omar Hayssam in tara este o misiune importanta a institutiilor statului, care si-au facut datoria".

Intrebat, la Antena 3, daca "Armata a fost implicata in operatiunea de aducere a lui Haysam?", Mircea Dusa a replicat: "Credeti ca armata are astfel de misiuni?", mentionand ca "nu comentez ce spune domnul presedinte".

Traian Basescu a declarat, tot vineri, ca tara noastra a efectuat o "operatiune neautorizata" pe teritoriul altui stat pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune si ca nu poate confirma ca Hayssam a fost repatriat cu un avion al armatei romane.

Pus fata in fata cu aceasta declaratie, ministrul Apararii Nationale a reiterat faptul ca "armata romana respecta legea si nu e implicata in operatiuni ilegale".

Intr-un discurs sustinut vineri, Traian Basescu a adus multumiri ofiterilor implicati si institutiilor de siguranta nationala implicate. "A fost un efort colectiv al unui numar foarte mic de oameni care se ocupa de cinci ani de acest proces al aducerii lui Hayssam in tara. Vreau sa felicit institutiile implicate in toti acesti cinci ani, pentru ca sunt singurele care nu vorbesc si nu fac declaratii publice", a afirmat el.

Basescu, despre cazul Hayssam: Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat

"In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman", anuntase anterior purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, printr-un comunicat de presa.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca "Am fost tot timpul informat, si cand s-a plecat si cand s-a intors", a sustinut Ponta, felicitand pentru succesul operatiunii SRI, SIE, MApN, MAE, MAI si Ministerul Justitiei.

"Acestea sunt institutiile implicate. Pe la televizor o sa vedeti o groaza de oameni, eu va spun cine a muncit", a mai spus el.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

"In ultimele luni am fost tot timpul informat de catre institutiile de competenta asupra posibilitatii de a fi adus in tara (Omar Hayssam n.red.). Am avizat si am aprobat sprijinul logistic de care Ministerul Apararii, Ministerul de Extrene si Ministerul de Justitie au avut nevoie pentru ca aceasta actiune sa se desfasoare", a declarat premierul.

Tot premierul Ponta a declarat vineri ca Omar Hayssam a fost adus in Romania cu un avion militar. "Omar Hayssam fost adus cu un avion militar, care a aterizat dimineata. Stiam de cateva luni ca Hayssam va fi adus in Romania, am fost mereu informat despre acest caz", a declarat, vineri, Victor Ponta, conform Ziua.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#Mircea Dusa MApN implicare Hayssam, #aducere Hayssam tara instiututii implicate, #operatiune neautorizata aducere Hayssam Romania, #Ponta aducere Hayssam, #Hayssam adus avion armataomania , #inchisoare