Omar Hayssam a contestat inca o data pedeapsa de 23 de ani de inchisoare

Marti, 03 Februarie 2015, ora 21:25
2117 citiri
Omar Hayssam a contestat inca o data pedeapsa de 23 de ani de inchisoare

Sirianul Omar Hayssam a contestat, pentru a doua oara, decizia magistratilor de la Curtea de Apel Ploiesti care au stabilit pentru acesta o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare dupa contopirea celor trei pedepse definitive pe care le avea si dupa aplicarea prevederilor noului Cod Penal.

Hayssam a contestat, marti, hotararea luata cu o zi inainte de Curtea de Apel Ploiesti care a admis sesizarea formulata de Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din cadrul Penitenciarului Margineni privindu-l pe condamnat si a mentinut, la rejudecarea solicitata de instanta suprema, pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare aplicata dupa contopirea pedepselor definitive si dupa aplicarea noilor prevederi penale.

Omar Hayssam ramane cu pedeapsa de 23 de ani si 4 luni de inchisoare

Contestatia se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceasta fiind a doua oara cand Hayssam contesta pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare.

Curtea de Apel Ploiesti a respins de doua ori, in 25 aprilie 2014 si in 25 iunie 2014, sesizarea formulata de Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din cadrul Penitenciarului Margineni privind pe Omar Hayssam.

Acesta a contestat deciziile la instanta superioara, iar magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au trimis de fiecare data dosarul la rejudecare.

Ulterior, Curtea de Apel Ploiesti a admis, la sfarsitul lunii octombrie 2014, sesizarea formulata de respectiva comisie, a descontopit cele trei pedepse definitive pe care acesta le avea repunandu-le in individualitatea lor si, prin aplicarea prevederilor noului Cod Penal si contopirea pedepselor, a stabilit ca Hayssam va executa o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare.

Hayssam, 23 de ani de inchisoare conform noului Cod Penal - decizia nu e definitiva

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instantele din Romania in trei dosare in care a fost trimis in judecata de DIICOT, el primind 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck" si trei ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu". El a reusit sa fuga din Romania in anul 2006, fiind adus in tara pe 19 iulie 2013. Omar Hayssam este incarcerat in prezent in Penitenciarul Margineni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Omar Hayssam contestat pedeapsa, #Omar Hayssam inchisoare, #Omar Hayssam 23 ani inchisoare, #Hayssam condamnare inchisoare , #inchisoare