Omar Hayssam a fost transferat din inchisoare la un spital

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 19:04
2696 citiri
Omar Hayssam a fost transferat din inchisoare la un spital

Omar Hayssam a fost transferat de la penitenciarul Margineni, acolo unde era incarcerat, la un spital public, pentru a-i fi efectuate investigatii medicale, starea de sanatate a acestuia fiind stabila, potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Cristina Enache.

"A fost transferat la o unitate spitaliceasca din reteaua sanitara publica in vederea efectuarii unor investigatii medicale.

Nu pot sa spun unde anume. Pot confirma ca starea sa este stabila si motivul pentru care a fost transferat in reteaua spitaliceasca publica este acela de a i se realiza anumite investigatii si de a i se stabili o conduita terapeutica adecvata starii dumnealui de sanatate", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache.

Citeste si Omar Hayssam, condamnat definitiv in dosarul "Manhattan": Pedeapsa mai mare decat pentru rapirea jurnalistilor

Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani si patru luni in dosarul "Manhattan", cauza in care era acuzat de inselaciune si delapidare prin intermediul unui grup de firme numit "Manhattan".

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis in judecata de DIICOT in luna octombrie a anului 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi, toti fiind acuzati de inselaciune si delapidare. Mai multe imobile, terenuri si instalatii industriale, precum si peste un milion de euro au fost puse sub sechestru in acest dosar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam in dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" si cel al rapirii celor trei jurnalisti, sirianul urmand sa execute 23 de ani si patru luni de inchisoare.

In 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din Romania la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din functii a sefilor SRI, SIE si DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean, dar si a procurorului general al Romaniei Ilie Botos, in 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus in Romania in iulie 2013, dupa sapte ani de la fuga sa din tara. In prezent, Hayssam este incarcerat.

Vezi si Omar Hayssam a ramas fara cetatenie romana, la cererea SRI

Citeste si:
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...
Ce-i mână pe politicieni în luptă pentru diploma de doctor: beneficiile invizibile. Avansare în carieră, bani și arderea etapelor
Ce-i mână pe politicieni în luptă pentru diploma de doctor: beneficiile invizibile. Avansare în carieră, bani și arderea etapelor
Un nou scandal privind doctoratele plagiate zdruncină România la vârful administrației după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este...
Comentarii
JackMalletFlute
rank 1
iar fuge asta calare pe oaia lui daea