Omar Hayssam, doua saptamani in plus de inchisoare in dosarul "Volvo"

Vineri, 16 August 2013, ora 18:45
1400 citiri
Omar Hayssam, doua saptamani in plus de inchisoare in dosarul "Volvo"

Omar Hayssam a primit doua saptamani in plus de inchisoare la condamnarea de 16 ani din dosarul "Volvo", potrivit unei decizii de vineri a TB, prin care s-a emis un nou mandat de executare a pedepsei, arestul preventiv scazut din aceasta fiind de trei luni si jumatate, fata de patru luni initial.

In mai 2010, judecatorul Tribunalului Bucuresti (TB) care a decis, in prima instanta, condamnarea la 16 ani de inchisoare pentru Hayssam a stabilit totodata ca, in cazul sirianului, sa se deduca perioada de arest preventiv, respectiv 6 aprilie 2005 - 2 august 2005 inclusiv. Astfel, s-a stabilit atunci sa fie scazute patru luni de inchisoare din pedeapsa finala de 16 ani, mentinuta ulterior de instantele superioare.

Vineri, Tribunalul Bucuresti, in urma judecarii unei contestatii la executare facuta de Biroul de Executari al acestei instante, a stabilit sa micsoreze cu doar trei luni si jumatate perioada de arest a sirianului, ceea ce inseamna ca acesta va face doua saptamani in plus de inchisoare, fata de perioada stabilita anterior de aceeasi instanta.

Astfel, Tribunalul Bucuresti a admis contestatia la executare formulata de biroul executari penale din cadrul TB, sectia 1 penala.

Omar Hayssam vrea reducerea pedepsei

"Dispune anularea MEPI nr. 987/2012 emis in baza sentintei Penale nr. 424/f/2010 si dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei de 16 ani de inchisoare, din care urmeaza sa se deduca durata retinerii si arestului preventiv de la 6 aprilie 2005 la 18 iulie 2005", a decis instanta.

Omar Hayssam a fost transferat, joi, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Margineni, fiindu-i stabilit un regim de maxima siguranta, a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana.

Executarea pedepsei in regim de maxima siguranta a fost stabilita intrucat Omar Hayssam are o condamnare de 20 de ani de inchisoare pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Potrivit legii, regimul de maxima siguranta se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa detentiei pe viata si celor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de 15 ani.

Cazul Hayssam - Personajele principale si semnele de intrebare ramase

Detinutilor care executa pedeapsa in regim de maxima siguranta li se aplica masuri stricte de paza, supraveghere si escortare. Acestia sunt cazati, de regula, individual, presteaza munca si desfasoara activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in grupuri mici, in spatii anume stabilite in interiorul penitenciarului, sub supraveghere continua.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus in tara dupa sapte ani de la fuga acestuia din Romania.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane in 19 iulie, potrivit anuntului facut atunci de purtator de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

Dupa ce a fost adus in tara, Omar Hayssam a fost dus intr-un centru de retinere si arest preventiv al Politiei Romane, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu inchisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancruta frauduloasa si inselaciune.

In 23 iulie, Omar Hayssam a fost dus in Penitenciarul Rahova, unde a stat pana sambata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hayssam inchisoare pedeapsa Volvo, #sentinta Hayssam dosar Volvo , #inchisoare