Omar Hayssam, in Romania: Ce spun jurnalistii rapiti (Video)

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 13:25
3818 citiri
Omar Hayssam, in Romania: Ce spun jurnalistii rapiti (Video)
Foto: Arhiva

Dupa ce Omar Hayssam a fost adus, vineri dimineata, in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa de 20 de ani de inchisoare, au aparut si primele reactii ale celor trei jurnalisti rapiti, in 2005, in Irak.

"Mi se pare prea frumos sa fie adevarat", a spus Ovidiu Ohanesian. Intrebat care e primul lucru care ii vine in minte cand se intalneste la acele momente, ziaristul a spus ca sunt multe lucruri pe care si le aminteste.

"Sunt multe, dar sa nu pierdem vreme cu asta cand e vorba de o stire atat de importanta. Pentru mine e o mare surpriza si sper sa se faca lumina in toate dosarele in care e implicat, pentru ca are multe dosare in Romania", a precizat el, la Digi 24, amintind de un dosar cu trafic international de armament care nu a fost niciodata dat publicitatii.

"Nu ma asteptam deloc sa fie adus in Romania, la modul in care a fost scos din tara, alaturi de Mohammad, nu ma asteptam sa ii mai recuperam vreodata, dar iata ca se intampla si surprize. Sa il auzim si pe cetateanul Omar Hayssam vorbind, ne-ar putea povesti multe", a adaugat Ohanesian.

Omar Hayssam, in Romania: A fost adus cand trebuia!

Acesta a precizat ca i-ar pune doua intrebari lui Omar Hayssam. "In primul rand, cine l-a scos din Romania, s-au facut multe speculatii, dar nu stim clar inca. In al doilea rand, cum a reusit el sa faca avere in Romania si cu cine, cine sunt politicienii postdecembristi care l-au ajutat. Si atunci veti avea surprize grozave sa vedeti cum a reusit un terorist sa faca avere in Romania, sa manevreze jumatate de tara, persoane importante din afaceri, din servicii secrete", a mentionat jurnalistul la Realitatea TV.

La randul sau, Sorin Miscoci, unul dintre cei trei jurnalisti rapiti, a declarat ca era convins ca Hayssam va fi extradat. "Eram convins ca o sa se intample, nu stiam cand, pentru ca presedintele a promis ca il aduce in tara. Eu am incredere in institutiile statului, inclusiv in Servicii, stiam ca o sa faca tot ce le sta in putinta ca sa il aduca", a declarat pentru Mediafax Sorin Miscoci, care in prezent este cameraman oficial al sefului statului, adaugand ca abia asteapta sa vada "ce are de spus Omar Hayssam".

"Astept sa vedem ce ne spune, de la rapirea noastra la plecarea lui din tara, poate ne motiveaza actiunile lui. 'De ce ne-ai rapit, pana la urma? Cine te-a ajutat, pana la urma, sa pleci?'", a declarat Miscoci.

Omar Hayssam, adus in Romania - Ponta: Presedintele n-a avut niciun rol LIVE

Totodata, Marie Jeanne Ion a spus ca aducerea lui Omar Hayssam este "doar un pas normal" intr-o societate civilizata.

"Pentru mine, ceea ce s-a intamplat in aceasta dimineata este doar un pas normal din punctul de vedere al unui sistem de justitie si de ordine publica si siguranta care functioneaza intr-o societate civilizata. Si, este adevarat, trebuie sa remarc ca a fost facuta o promisiune si s-a respectat, desi foarte putina lume credea", a declarat, vineri, Marie Jeanne Ion.

Ea a subliniat ca spera sa fie aflate "dedesubturile acestei drame". "Vom vedea ce se intampla pe viitor, am vazut declaratiile oficiale si este clar ca isi va ispasi pedeapsa. Sper si eu, ca toata lumea, ca si colegii mei, sa se afle dedesubturile acestei drame. Pentru noi asta a fost, o drama", a declarat Marie Jeanne Ion.

Ea a adaugat ca tot ce s-a intamplat in 2005 a fost acoperit, din pacate, "de tot felul de speculatii". "Pentru mine personal episodul de atunci arata altfel decat a fost prezentat la TV. Eu imi aduc aminte cum era sa mor, asa ca as cam vrea sa stiu de ce am ajuns in situatia respectiva. Asta ma intereseaza. Pe mine nu ma intereseaza jocurile politice care s-au facut in jurul acestei povesti, si nu m-au interesat niciodata", a subliniat Marie Jeanne Ion.

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane, vineri dimineata, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, precizand ulterior ca acesta se afla in arestul Politiei, fiind predat politistilor la ora 6.40.

D.T.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#jurnalisti declaratii Omar Hayssam, #Omar Hayssam inchisoare, #Omar Hayssam jurnalisti rapiti, #Omar Hayssam Romania , #inchisoare