Omar Hayssam, arestat preventiv pentru inselaciune si delapidare

Vineri, 02 August 2013, ora 12:19
6796 citiri
Omar Hayssam, arestat preventiv pentru inselaciune si delapidare

Sirianul Omar Hayssam a primit, vineri, mandat de arestare preventiva in dosarul "Bucovina", in care este acuzat de infractiuni de delapidare si inselaciune.

Sirianul spune ca toate declaratiile i-au fost luate sub presiune si a cerut sa fie audiat din nou.

Aceeasi masura preventiva a fost luata in cazul lui Mohamad Omar, fratele lui Omar Hayssam. Hotararea instantei poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Mandatul pe numele lui Mohamad Omar a fost emis in lipsa acestuia. Fratele lui Omar Hayssam este cautat de autoritati.

Omar Hayssam se afla in custodia Penitenciarului Bucuresti Rahova, dupa ce a fost adus in Romania pentru a-si executa pedepsele din condamnarile definitive de pana acum. Magistratii au decis vineri, insa, ca e necesara emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Hayssam, pentru ca avocatii sirianului pot cere o intrerupere a pedepsei in cazul condamnarilor definitive.

Daca i s-ar fi admis aceasta cerere, sirianul putea fi pus in libertate. Acum, intr-o astfel de situatie, Hayssam va fi arestat preventiv.

Hayssam, la tribunal: Ma doare sufletul ca mi se spune "teroristul numarul unu"

Omar Hayssam a fost adus vineri dimineata, de la Penitenciarul Rahova, la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea propunerii DIICOT de arestare preventiva in dosarul de inselaciune si delapidare.

Duba venita de la inchisoare a fost insotita de trupele speciale, in conditiile in care Omar are o condamnare pentru fapte de terorism.

Omar Hayssam a declarat vineri, la Tribunalul Bucuresti, ca "il doare sufletul" atunci cand este facut "teroristul numarul 1 al Romaniei" si ca este gata sa colaboreze cu "toate organele statului" pentru clarificarea aspectelor care il privesc.

Omar Hayssam va fi adus din nou in instanta vineri

"Consider ca trebuie reluata cercetarea penala si o confruntare cu persoanele care au dat declaratii in dosar. Voi colabora cu toate organele statului, pentru clarificarea aspectelor care ma privesc. Timp de 25, cat am stat in Romania, am fost un cetatean normal, iar acum am devenit terorist si cel mai mare infractor din lume? Daca spune X sau Y ca sunt terorist sa nu ia toata tara de bun ca sunt terorist.

Pana acum s-a spus despre mine doar ce am facut rau. Chiar asa rau am facut cand am avut 5.000 de angajati in Romania? Ma doar sufletul cand se spune despre mine ca sunt teroristul numarul 1 al Romaniei (....) Acolo unde s-a gasit o firma fantoma, hai sa o punem la teroristul asta!", a spus Hayssam.

Sirianul a fost dus de la Tribunalul Bucuresti, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru a fi audiat.

Sirianul a fost dus la DIICOT direct de la instanta, in jurul orei 12:15, fara un popas la locul de detentie, respectiv Penitenciarul Rahova. In jurul orei 14:00, Omar Hayssam a iesit de la DIICOT, fiind dus inapoi la Rahova.

Omar Hayssam a fost condamnat de instantele din Romania in patru dosare: 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck", 3 ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei. Primele trei condamnari sunt definitive.

Sirianul a fost predat Politiei Romane pe 19 iulie, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, iar, in prezent, este incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...