Presa straina, despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 19:29
6922 citiri
Presa straina, despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania
Foto: Act Media

Informatia despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania a depasit granitele tarii si a captat atentia jurnalistilor staini.

The New Zealand Herald citeaza AP si scrie ca presedintele Romaniei a anuntat, vineri, ca autoritatile romane au efectuat o operatiune neautorizata in straintate pentru a captura "un om de afaceri strain condamnat pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak".

Sursa citata anunta ca Omar Hayssam, care a fost condamant in lipsa in 2007 la 20 de ani de inchisoare, a fost predat autoritatilor romane vineri dimineata.

AP aminteste ca omul de afaceri a fugit din Romania in 2006 si ca acest lucru a dus la demisia sefiilor serviciilor secrete si a procurorului general.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

Si Global Times a scris despre Hayssam si despre cum a fost predat Politiei Romane in dimineata zilei de 19 iulie.

Jurnalistii de aici noteaza ca presedintele Traian Basescu a multumit, printr-un comunicat de presa, institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta vasta operatiune.

Global Times mai scrie ca Omar Hayssam a venit in Romania in 1980 ca student si ca apoi a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de aici.

El a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. Cei trei jurnalisti au fost captiv timp de 55 de zile, mai arata presa straina.

Al Arabiya scrie ca "un om de afaceri fugar, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru ca a ordonat rapirea a trei jurnalisti in Irak, a fost predat autoritatilor romane, vineri".

Al Arabiya a notat ca Administratia Prezidentiala nu a anuntat si cine l-a predat pe Omar Hayssam, care are si cetatenie romana, dar ca prinderea sa a fost rezultatul unei "investigatii complexe". Jurnalistii de aici precizeaza ca Hayssam a fost arestat in 2005, dar a fost eliberat pe motive de sanatate si a fugit in Siria, unde a fost retinut.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Legea oferă posibilitatea partidelor să se promoveze prin diverse evenimente, activități sau materiale promoționale în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, anumite practici sunt la...
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a trimis liderului PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, o...
#Omar Hayssam presa straina, #Omar Hayssam presa, #Omar Hayssam Romania, #Omar Hayssam inchisoare, #Omar Hayssam predat politie, #Omar Hayssam inchisoare terorism, #omar hayssam terorism , #inchisoare
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Nicio paralelă Hayssan-Osana?