Presa straina, despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 19:29
6719 citiri
Presa straina, despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania

Informatia despre aducerea lui Omar Hayssam in Romania a depasit granitele tarii si a captat atentia jurnalistilor staini.

The New Zealand Herald citeaza AP si scrie ca presedintele Romaniei a anuntat, vineri, ca autoritatile romane au efectuat o operatiune neautorizata in straintate pentru a captura "un om de afaceri strain condamnat pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak".

Sursa citata anunta ca Omar Hayssam, care a fost condamant in lipsa in 2007 la 20 de ani de inchisoare, a fost predat autoritatilor romane vineri dimineata.

AP aminteste ca omul de afaceri a fugit din Romania in 2006 si ca acest lucru a dus la demisia sefiilor serviciilor secrete si a procurorului general.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

Si Global Times a scris despre Hayssam si despre cum a fost predat Politiei Romane in dimineata zilei de 19 iulie.

Jurnalistii de aici noteaza ca presedintele Traian Basescu a multumit, printr-un comunicat de presa, institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta vasta operatiune.

Global Times mai scrie ca Omar Hayssam a venit in Romania in 1980 ca student si ca apoi a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de aici.

El a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. Cei trei jurnalisti au fost captiv timp de 55 de zile, mai arata presa straina.

Al Arabiya scrie ca "un om de afaceri fugar, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru ca a ordonat rapirea a trei jurnalisti in Irak, a fost predat autoritatilor romane, vineri".

Al Arabiya a notat ca Administratia Prezidentiala nu a anuntat si cine l-a predat pe Omar Hayssam, care are si cetatenie romana, dar ca prinderea sa a fost rezultatul unei "investigatii complexe". Jurnalistii de aici precizeaza ca Hayssam a fost arestat in 2005, dar a fost eliberat pe motive de sanatate si a fugit in Siria, unde a fost retinut.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Nicio paralelă Hayssan-Osana?